Alman sömürgeciliği de hedefte: Thüringen’de bu kez göçmenler bayrak açtı

Alman sömürgeciliği de hedefte: Thüringen’de bu kez göçmenler bayrak açtı

Göçmenler Thüringen'de sömürgeci anlayışın yeniden gözden geçirilmesini istediler. Göçmen örgütlerinin çatı kuruluşu "MigraNetz" ağının sözcüsü Rea Mauersberger açık bir mektup göndererek Eisenberg Belediyesine meydan okudu.

Dünyayı saran “Black lives matter” protestoları ile başlayan “sömürgeci anlayışla hesaplaşma dalgası” Federal Almanya’nın Thüringen kentine de ulaştı.

Göçmenler köleci ve sömürgeci zihniyete karşı bayrak açarak bölgedeki tüm etkinliklerden sokak ve alan isimlerinden insan onurunu aşağılayan, köleleştiren ve ayıran kavramların çıkarılmasını istediler. 

MOHRENFEST FESTİVALİNİN ADI DEĞİŞTİRİLSİN

"MigraNetz" ağının sözcüsü Rea Mauersberger Eisenberg Belediyesi’ne yönelik yazdığı mektupta, “Zenci Şenliği” (Mohrenfest) adının derhal değiştirilmesini talep ettiklerini bildirdiler. Thüringen’e bağlı birçok kasabada “Mohr” (Zenci) adının yer aldığına da işaret eden  Mauersberger bu tür terimlerin şehrin geleneğinde yeri olmadığını, Mohrenfest adı altında düzenlenen şenliğe de ilk kez geçen yıl start verildiğine dikkat çekti. 

Mauersberger, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada da “Bugün toplumumuzdaki ırkçı fikirler ile hâlâ çözüme ulaştırılmamış sömürge tarihi arasında doğrudan bir bağlantı görüyoruz” şeklindeki sözlerine yer verdi ve Thüringen’de hâlâ sömürgeci anlayışın sokak isimlerinde yaşatıldığına vurgu yaptı. 

KÖLE GEMİLERİNE KOMUTA EDEN NETTELBECK

Erfurt şehrinde de  bir zamanlar köle gemilerine komuta eden Joachim Nettelbeck'in adını taşıyan "Nettelbeckufer" isimli bir sahil bulunuyor. Sömürgeci Nettelbeck’in adının sahilden silinmesini isteyen bir girişim de bu yönde çalışmalarına devam ediyor. 

“MigraNetz” Thüringen’deki göçmenlerin siyasi çıkarlarını temsil eden 30 göçmen örgütünün yer aldığı bir yapılanma.  Weimar'daki yıllık toplantılarında eyalette bağımsız bir ayrımcılıkla mücadele merkezi kurulmasını talep etmişlerdi. 

Emniyet Teşkilatı’nın yapısının da gözden geçirilmesini isteyen MigraNetz polis memurları için ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı eğitim de talep ediyor. MigraNetz Sözcüsü Mauersberger, bu konuların eğitim alanında da daha fazla yer alması gerektiğini söyledi ve “Kreşlerde ve okullarda ırkçılığın ne anlama geldiğiyle ilgili daha yoğun bilgilendirmeye  ihtiyaç var” diye konuştu.

+49 – THÜRİNGEN

HABERE YORUM KAT