Alman şirketi 6 bin çalışanını işten çıkaracak

Alman şirketi 6 bin çalışanını işten çıkaracak

Alman çelik üreticisi ve teknoloji firması ThyssenKrupp, Hintli şirket Tata ile planladığı birleşme Brüksel tarafından reddedilince, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşmak için 6 bin çalışanıyla yollarını ayırmak istediğini açıkladı.

KÖLN - Tata ile birleşme görüşmeleri ve planları hakkında çalışanlarının bilgilendirilmemiş olmasının ciddi hata olduğunu ileri süren sendika ve işyeri temsilcileri, ThyssenKrupp Steel idarecilerinin kendilerini iki yıldır korku ve endişe içinde beklettiklerini ve sonucunda 6 bin emekçiyle yollarını ayıracakları açıklamasına tepki gösterdi.

Alman WDR televizyonuna konuşan sendika temsilcilerinden Patrick Weber, “Şirket idarecilerinin aldıkları yanlış karar ve yaptıkları hesap hatalarının bedellerini niye emekçiler ödemek zorunda?” sözleriyle tepki gösterirken, ThyssenKrupp Steel’in yanlış işletme politikalarına 29 Haziran’da Berlin’de büyük bir mitingle sendika olarak protesto edeceklerini söyledi 

“HATALARIN BEDELİ EMEKÇİLERE ÖDETİLİYOR”

ThyssenKrupp Steel işyeri temsilcilerinden Martin Michael de WDR’e yaptığı açıklamada, “En büyük korkumuz; işsizlik. Brezilya’ya on yıl önce yapılan yanlış yatırım 8 Milyar avro’nun bedeli çelik sanayi emekçilerine ödetilmek isteniyor. Duruma müdahil olması gereken politikacılarımız da gelişmelere uzaktan seyrediyor” dedi.

ThyssenKrupp CEO’su Guido Kerkhoff, işletmelerinin ‘çelik’ kısmındaki gelişmelerin kendilerini de düşündürdüğünü belirterek, 2019’un ilk yarısında taleplerin zayıf olduğunu hatırlatarak; mevcut gelişmenin beklentilerinin altında olduğunu söyledi.  “Çelik bölümündeki kazanç durumu hoş değil” dedi

Frankfurter Allgemeine gazetesinde ThyssenKrupp’un zarar ettiği ileri sürülen bir haberde, ’Geçen yılın ilk yarısında 240 Milyon avro kârda olan ThyssenKrupp, bu yılın aynı zaman diliminde 99 milyon avro zararda’ ifadeleri dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT