Alman polisi duyurdu: Göstericilere pizza ısmarladılar

Alman polisi duyurdu: Göstericilere pizza ısmarladılar

Federal Meclis'te dün yürütülen bütçe görüşmeleri sırasında, ülkenin çok sayıda bölgesinde çiftçiler yine eylemdeydi.

Almanya'da ülkenin farklı noktalarında çiftçilerin protestoları devam ederken, dün Starnberg'de düzenlenen eylem polisin "takdirini" aldı. Eylem alanında görevli polisler, koydukları kurallara uyan ve yapılan anlaşmayı bozmayan çiftçilere neredeyse teşekkür edecekti.

Dün Federal Meclis'teki bütçe görüşmeleri nedeniyle ülke genelinde otoyollarda yol kapatma eylemleri yapılırken, gösterilerin Starnberg ayağında yollar çık kısa süreliğine kapalı kaldı. A 96 otoyolu üzerindeki Oberpfaffenhofen ve Inning kavşaklarında eylem yapan çiftçiler, polis memurlarının talimatıyla traktörlerini banketlere çekti.

Eyleme dair açıklama yapan Gauting Polis Müdürü Andreas Ruch, "Trafik her zaman akabildi. Çiftçiler tüm anlaşmalara sadık kaldılar ve çok yapıcı davrandılar" dedi.

PİZZA ISMARLADI

Kuzey Bavyera Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise bazı yurttaşların, çiftçilere destek olduklarını ifade eden davranışlar sergiledikleri dile getirildi.

Emniyet'in açıklamasından bir bölüm şöyle:

"Ayrıca organizatörlerle önceden yapılan işbirliği görüşmeleri nedeniyle, Kuzey Bavyera Emniyet Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında zaman zaman sadece küçük trafik aksaklıkları yaşandı. Konvoyun bitiminden kısa bir süre önce bir araba sürücüsü durdu ve çiftçilere pizza getirdi..."

ARTI49

HABERE YORUM KAT