Alman pazarı Türk firması Getir'i konuşuyor: Saati 10.50 Euro!

Alman pazarı Türk firması Getir'i konuşuyor: Saati 10.50 Euro!

Almanya’da yemek ve market dağıtım hizmetlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Evlere sipariş uygulaması Getir, Londra ve Amsterdam'ın ardından Almanya’da da hizmete başladı.

Alman pazarına giren yabancı gıda dağıtım hizmetlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Hollandalı tedarikçi Picnic'in Rheinland'da hizmet vermesi ve Çek şirketi Rohlik'in Münih'te Knuspr adı altında süpermarketlere baskı yapmasının ardından Türk firması olan tedarikçi Getir, Almanya'nın birçok şehrinde genişleme planlarını açıkladı.

Şirketin kurucusu Nazım Salur, açıklamalarında: “Getir'in iki ay önce hizmete başladığı Berlin'e ek olarak, altı Alman şehri daha eklenecek” dedi. İlk olarak Ekim ayında Hamburg'da, ardından Köln, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Stuttgart ve Münih’te Getir firması kendine yer arıyor. Salur, ''Önümüzdeki iki yıl boyunca Almanya'da yaklaşık 10.000 iş yeri planlıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin en değerli girişimlerinden

Salur'un 2015 yılında İstanbul'da kurduğu Getir, Almanya'da hâlâ pek bilinmiyor ancak şirket, 6,8 milyar Euro’luk değeriyle, Türkiye'nin en büyük girişimi olarak kabul ediliyor. Şirketin en iyi bilinen bağışçıları arasında ABD'li yatırımcılar Sequoia Capital ve Silikon Vadisi'nden Silver Lake bulunuyor. Alman dağıtım servisi Gorillas'n kurucusu Kağan Sümer, bir zamanlar Getir'den ilham aldığını söyledi. Şimdi rol modeli onunla rekabet ediyor.

Pandeminin başından beri insanlardan evde kalmaları istendiğinde, bu uygulamalar giderek daha fazla tercih edildi ve bu, şirketlerin hızla büyümesinin en büyük sebeplerinden. Ayrıca, Gorillas teslimat hizmetindeki motorlu kuryeler yaptıkları grevlerde, güvencesiz çalışma koşulları ve aldıkları düşük ücretleri dile getirmişlerdi. Getir patronu Salur, tartışmalı çalışma koşulları hakkında, şirketinin başlangıçtan beri çalışanlarına 10,50 Euroluk saatlik ücret ödediğini söyledi. Rekabetin bir başka farkı ise: Getir'in kuryeleri teslimatlarını sırt çansında değil, araçlarına bağlı bir kutuda taşıyor. Salur, şirket kurulduğundan beri sırtında çanta taşıyan bir Getir kuryesi olmadığını söyledi. Bununla birlikte Getir, sipariş verdikten sonra 15 dakikadan daha kısa bir sürede yiyecekleri müşterilere teslim etme hedefine de sahip.

Almanya'da çok sayıda teslimat hizmeti var ancak şimdiye kadar hizmetlerin çoğu yalnızca büyük şehirlerde mevcuttur. Uzmanlara göre, teslimat hizmetlerini zorlu kıyasıya bir rekabet bekliyor.

Artı49 Haber Merkezi
Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT