Alman medyası Türkiye'deki yasaklarla böyle dalga geçti

Alman medyası Türkiye'deki yasaklarla böyle dalga geçti

Türkiye'deki yasaklar Alman medyasının diline düştü. Almanyanın ünlü gazetesi hem yasaklarla hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarıyla dalga geçti

Alman Medya kuruluşu Tagesschau'ın Türkiye'deki koronavirüs kısıtlamaları ve turistlerin bunlardan muaf olmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'deki vatandaşların kısıtlamalar sebebiyle neredeyse hiçbir şey yapamıyor olması ama turistlerin rahatlıkla gezebiliyor olmasını ve Çavuşoğlu'nun Berlin ziyaretini değerlendirdi.

Yazının tamamı:

Türkiye şu anda kilit altında. Türk vatandaşlarının sadece marketlere gitmeye ve çalışmaya izinleri var ama turistler bu kısıtlamalara dahil değil ve serbestçe dolaşabiliyorlar.

Türkiye'de  bir turizm reklamında "Türkiye'ye gelin. Şimdi Türkler olmadan" diyor. Turistlerin ülkede serbestçe dolaşmalarına izin verilirken, Türkler bir haftadan uzun bir süredir yasaklar sebebiyle evdeler. Yalnızca doktora veya en yakın süpermarkete gitmeye izin veriliyor. Bu nedenle pek çok Türk, hükümetlerinin kendilerine ikinci sınıf insanlar gibi davrandığını hissediyor.

Nüfusun hoşnutsuzluğu İstanbul'daki apartmanını alışverişe gitmek için yeni terk eden Suat, düzenlemeyi de tamamen kabul edilemez buluyor: "Turistler her yerde dolaşıyor. ve virüsü yayabilir Artık üçüncü ülkelerden de çok sayıda vakası olan ve kendi ülkelerinde karantinadan kaçınmak için buraya gelen turistler var. Sanırım enfekte turistler için bir cennet olacağız. "

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanları Türkiye'ye yeniden çekmek için geçtiğimiz günlerde Berlin'e gitti. Turizm, doğrudan sorumluluk alanının bir parçası değildir, ancak meslektaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmede, Türkiye'de tatilleri acilen teşvik etmekte ısrar etti.

"Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız. Sadece otellerde veya restoranlarda çalışanlar değil, aynı zamanda otobüs şoförleri veya havalimanlarında veya tur rehberlerinde çalışanlar da." Ayrıca bir yıl önce olduğu gibi, sadece sertifikalı hijyen konseptine sahip otellerin açılması muhtemel Çavuşoğlu,bu sözlerine  rağmen Almanya'yı Türkiye için seyahat uyarısını kaldırmaya henüz ikna edemedi ve Türkiye'de de Bakan Berlin'deki sözlerinden dolayı tepki çekti.Vatandaşlar İstanbul'dan da şikayet ediyor: "Yerliler görmezden geliniyor, sadece turistleri korumak amacıyla aşılama yapıyorlar'' ifadelerini kullanıyorlar.

 

Turistlere verilen bu imkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk hükümetinin ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor. Erdoğan hükümetinin kötü yönetimi ve korona salgını nedeniyle neredeyse her gün kötüleşen ekonomiyi canlandırmak için turistlere acilen ihtiyaçları var. Erdoğan, neredeyse üç haftalık sokağa çıkma yasağının başında, enfeksiyon sayısının üç haftalık sokağa çıkma yasağından sonra günde 5000 civarında olması gerektiğini açıklamıştı. "Avrupa'nın açıldığı bir zamanda, sayımızı hızla azaltmalıyız.. Kolaylaşmayı kolaylaştırmak ve turizm, iş ve eğitimle ödüllendirilmek için önümüzdeki günlerde hep birlikte daha çok fedakarlık yapmak önemli. "ifadelerini kullanmıştı.

Şu anda, resmi rakamlara göre, bir haftalık sokağa çıkma yasağının ardından, hala her gün 20.000 kişi virüse yakalanıyor, ancak doktor Nuriye Ortaylı'nın şüpheleri var. "5.000 de iyi bir sayı değil. Ocak ayında günde yaklaşık 7.000 yeni vaka vardı. Bu okul açmamızı sağlayan bir rakamdı. Ancak şimdi ortaya çıktı ki, salgın yönetiminin amacı, yine okullar ama turist almak. ”Türk hükümeti bunu gizlemiyor. Bu yıl şimdiden yaklaşık 30 milyon tatilci bekliyor - bu neredeyse Corona'dan önceki kadar çok olacak.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT