'Alman mal ve hizmetlerine talep arttı'

'Alman mal ve hizmetlerine talep arttı'

Ifo Ekonomik Tahmin Müdürü Wollmershaeuser, “ABD'deki büyük gelir vergisi kesintileri ve Avro Bölgesi'nde güçlü bir yükseliş Alman mal ve hizmetlerine olan talebi artırdı" dedi.

FRANKFURT - Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya'ya ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 2,6 ve gelecek yıl için yüzde 2,1 olarak belirledi. 

Merkezi Münih'te bulunan Ifo, Almanya ekonomisine ilişkin 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan büyüme, enflasyon ve iş gücü tahminlerini paylaştı.

Ifo’dan yapılan açıklamada, Alman ekonomisinde görülen olumlu gelişmelerin gelecek aylarda da sürmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, Almanya’da bu yıl için Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yüzde 2,6 ve gelecek yıl için yüzde 2,1 artmasının beklendiği kaydedildi.

İşsizlik ve istihdam tahminlerine de yer verilen açıklamada, bu yıl için Almanya’da yüzde 5,2 ve gelecek yıl için  yüzde 4,8 işsizlik oranının öngörüldüğü belirtilirken, istihdam edilen kişi sayısının 2018’de 44,8 milyona, 2019’da da 45,3 milyona çıkmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada yıllık enflasyonun ise bu yıl için yüzde 1,8 ve gelecek yıl için 2,2 seviyesinde gerçekleşmesinin tahmin edildiği belirtildi.

"Alman mal ve hizmetlerine olan talep artıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ifo Ekonomik Tahmin Müdürü Timo Wollmershaeuser, küresel ekonominin, Almanya’nın ekonomik performansının önemli bir itici gücü olduğunu belirterek, “ABD'deki büyük gelir vergisi kesintileri ve Avro Bölgesi'nde güçlü bir yükseliş Alman mal ve hizmetlerine olan talebi artırıyor.” ifadesini kullandı.

Wollmershaeuser, ülke ekonomisindeki risklere ilişkin ise, “Transatlantik ticaretle ilgili tarifelerin uygulanması ve/veya artırılması konusundaki tartışma ve avronun değer kazanması, Alman şirketleri arasındaki hissiyatı zayıflatıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Abdulselam Durdak

HABERE YORUM KAT