Alman hükümetine hızlı test eleştirisi

Alman hükümetine hızlı test eleştirisi

Almanya'da kısıtlamaların gevşetilme süresinde korona virüs salgınını kontrol altında tutmak amacıyla hızlı testler satışa sunulmuştu, hızlı tükenmesi ve tedarik sürecinde sorun yaşaması sebebiyle hükümet eleştirilerin odağı oldu.

Almanya’da hükümet, kısıtlamaların gevşetilmesi kapsamında test sayılarını da artırmayı planlıyor. Hükümet ve eyalet temsilcilerinin katılımıyla çarşamba günü düzenlenen kriz toplantısında her vatandaşa haftada bir kez hızlı test yapılması kararlaştırılmıştı. Hızlı testlerin ücretini tamamen hükümet üstlenecek. Ancak hükümete yeterince hızlı test tedarik etmediği eleştirileri yapılıyor.

Bu nedenle Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partili Sağlık Bakanı Jens Spahn hem muhalefetin hem de koalisyon ortağı SPD’nin eleştirilerine maruz kalıyor. Spahn ise, hızlı testlerin tedariği için yeterince hazırlık yapılmadığı suçlamalarını reddediyor. Spahn, hükümetin bu hafta sonu hızlı testleri tedarik edeceğine ilişkin bir taahhüdü olmadığını söyledi.

Öte yandan Cumartesi gününden itibaren hızlı testler bazı zincir marketlerde satışa çıktı. Ancak kısa sürede tüketildi. Online satış yapan bir mağazanın internet sitesi aşırı talep nedeniyle çöktü. Hızlı testlerin eczanelerde de satışına başlanacağı belirtildi.

KAYNAK: Deutsche Welle Türkçe
FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT