Alman hükümetinden yılbaşında yapılan saldırılar hakkında açıklama

Alman hükümetinden yılbaşında yapılan saldırılar hakkında açıklama

Almanya'da hükümet, yeni yıl kutlamaları sırasında ülkede görev başındaki polislere ve itfaiye erlerine yapılan saldırıları kınadı.

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann, Berlin’de yaptığı açıklamada, Alman Hükümetinin ve Başbakan Olaf Scholz'un, yılbaşı gecesi görevdeki polislere ve itfaiye erleri ile gönüllü çalışmalar yapanlara ve gazetecilere yönelik yapılan saldırıları sert bir şekilde kınadığını belirtti.

Alman Hükümetinin, eyaletlerdeki ilgili kurumların saldırıları gerçekleştirenlere karşı kararlılıkla soruşturma yapacağına güvendiğini belirten Hoffmann, "Hukuk devleti, şehirlerimizde huzur içinde kutlama yapan insanların ve görevlerini yerine getiren kurtarma ekiplerinin bu tür saldırılara maruz kalmalarına izin vermemelidir." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser da polise, itfaiye erlerine ve acil yardım ekiplerine yapılan saldırıların yasalar kapsamında en sert şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Çünkü hepimizi koruyan insanlar, hukuk devletinin kendilerini de koruyacağına tamamen güvenebilmeli." dedi.

Görev başındaki polisleri ve kurtarma ekiplerinin korunmasına yönelik yasaların son yıllarda önemli ölçüde sertleştirildiğini ifade eden Faeser, bu yasaların şimdi uygulanması gerektiğine, bu bağlamda saldırganlara karşı hapis cezalarının da verilebileceğine işaret etti.

Yılbaşı gecesi kutlamalar sırasında Almanya'nın çeşitli kentlerinde görev başındaki polislere ve itfaiye erlerine saldılar gerçekleştirilmiş, saldırıların en yoğun yapıldığı başkent Berlin’de toplam 33 polis ve itfaiyeci yaralanmıştı.

Berlin polisi, yılbaşı gecesi kundaklama, patlayıcı maddelerle ilgili ihlaller ve polise saldırı gibi suçlardan 5'i kadın 103 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT