Alman hükümetinden emniyete “ırkçılık” büyüteci: Alman polisi ne kadar ırkçı?

Alman hükümetinden emniyete “ırkçılık” büyüteci: Alman polisi ne kadar ırkçı?

Alman hükümeti polis teşkilatındaki ırkçı eğilimleri tespit etmek üzere bir araştırma yapılmasını planlıyor. Hükümet özellikle polislerin kişileri ten rengine göre kontrol edip etmediğini ortaya çıkarmak istiyor.

Federal İçişleri Bakanlığı çevrelerinden öğrenildiğine göre İçişleri ve Adalet Bakanlıkları şu anda polisin “ırkçı profilini”  (Racial Profilling ) çıkarmak üzere konsept geliştirmekle meşgul. “Racial Profilling” kavramı bir sebebi olmaksızın polisin insanları sadece ten rengi gibi dışsal özellikleri temelinde kontrol etmelerini tanımlıyor. 

"GÜVENLİK GÜÇLEİRNDE GİZLİ IRKÇILIK" VURGUSU

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri Saskia Esken geçtiğimiz günlerde Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada Almanya'da da “güvenlik güçleri saflarında gizli ırkçılık“ olduğunu söyledi. Esken  orantısız polis şiddeti aşırı ve ırkçılığın araştırılmasını istedi. Polis sendikaları ise suçlamaları reddetti.

Birlik’90/Yeşil partili İçişleri Politikaları Uzmanı İrene Mihalic de Alman kamu kuruluşu NDR’e yaptığı açıklamada polisin anayasaya aykırı  tutumu hakkında yeterince bilgi sahibi olunmadığına işaret etti ve  ayrıntılı bir araştırma istedi. Mihalic , “Artık konuyla ilgili  güvenilir rakamlara ihtiyacımız var” dedi.

Partisinin uzun süredir federal ve eyalet içişleri bakanlarını “polislerin  anayasaya aykırı ve ırkçı tutum içinde olup olmadıklarını belirlemek için bilimsel bir çalışma başlatmaya” çağırdığını da vurgulayan Mihalic , “Bu araştırma, işlerini her gün düzgün yapan birçok polisin de çıkarına olacaktır” diye konuştu.

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT