Alman gümrüğü altınlara el koydu

Alman gümrüğü altınlara el koydu

Almanya'da sosyal yardımla geçinen bir kadın, Düsseldorf Havalimanı'nda 13 bin avro altın ve 4 bin avro nakit parayla yakalandı.

DÜSSELDORF - Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bir kadın yolcu, yaklaşık 13 bin avro değerinde 300 gram altınla yakalandı. Sosyal yardımla geçindiği belirtilen kadının çantasından aynı zamanda taşınması yasa dışı olan fil saçı da çıktı.

Düsseldorf Gümrük Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, valizinde ve üstünde 7 bilezik, 3 zincir, 1 künye, 1 kolye ve bir yüzük bulunan 38 yaşındaki kadının, taktığı ziynet eşyaları nedeniyle durdurulduğu ve bir yapılan aramada çantasında yüksek miktarda altın bulunduğu belirtildi.

Genç kadın, altınların birkaç yıl önce Hindistan'daki düğününde hediye olarak takıldığını söyledi. Aynı zamanda yanında 4 bin avro da nakit bulunan yolcu, hamile olduğunu, sosyal yardımla geçindiğini ve bu paraya çocuğu için ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Gümrük memurları, kadın hakkında vergi kaçırma girişimi ve türlerin korunması düzenlemesine mukavemetten suç duyurusunda bulundu. Altına ise el konuldu. 

Yetkililer, vatandaşları Avrupa Birliği olmayan bir ülkeden Almanya'ya uçakla seyahat edildiğinde, yanlarında en fazla 430 avroluk ürün bulundurabilecekleri yönünde uyardı.

HABERE YORUM KAT