Alman gıda üreticisi iflas etti

Alman gıda üreticisi iflas etti
Sebze atıklarından vegan ürünler üreten Beetgold, iflas başvurusunda bulundu. Şirketin yeniden yapılanma süreci ve geleceği belirsizliğini koruyor.

Oberfranken merkezli girişim Beetgold iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO’su Friedrich Büse, başvuruyu Bamberg Yerel Mahkemesi’ne yaptı. “pleiteticker.info” sitesinin haberine göre, Ulm merkezli bir hukuk bürosu geçici iflas yöneticisi olarak atandı ve şirketin mali durumunu inceleyerek iflas malvarlığını korumaya yönelik önlemleri alacak.

Sebze atıklarını dönüştüren girişim

Bavyera'da faaliyet gösteren Beetgold, sebze atıklarını geri dönüştürerek değerlendiriyor. Özellikle meyve suyu üretimi sırasında ortaya çıkan posa, tortilla, wrap, pizza tabanı gibi vegan hamur işlerine dönüştürülüyor. Şirketin ürün gamında ayrıca ekmek üstü sürülebilir gıdalar da bulunuyor. Ürünler, başta REWE olmak üzere çeşitli perakende zincirlerinde satılıyor. Şirket internet sitesinde ürünleri için şu ifadeyi kullanıyor: “Vollgemüse ürünlerimiz, eşsiz tazelikte lezzet, değerli organik kalite, kısa içerik listesi ve son derece yüksek sebze oranı ile öne çıkıyor.”

Yüksek beklentilerle başlayan bir girişim

Beetgold, Hochland Grubu’nun bir fikir yarışmasından doğarak 2019 yılında kuruldu. 2024 itibarıyla Bambergli Irodima Holding bünyesine katıldı. Girişime yönelik beklentiler oldukça yüksekti; zira Irodima, eski bir et fabrikasını devralıp dönüştürmek için yaklaşık yedi milyon euro yatırım yaptı. Bu bilgi, “Lebensmittel Zeitung” tarafından paylaşıldı.

İflasın nedeni henüz bilinmiyor

Şirketin mali sıkıntıya düşmesine neden olan faktörler henüz açıklanmadı. Geçici iflas yöneticisi, ekonomik tabloyu analiz edecek. Şirketin yeniden yapılandırılıp yapılandırılamayacağı ise önümüzdeki süreçte netleşecek.

Umutlar tükenmiş değil

Sebzeden üretilen vegan gıdalara odaklanan Beetgold’un geleceği belirsizliğini korurken, yeniden ayağa kalkmak için çalışmalar sürüyor. Vegan gıda pazarı yoğun rekabete sahne olsa da, “Lebensmittel Zeitung”un aktardığına göre şirket için hâlâ umut var. CEO Friedrich Büse, “Tüm ekip olarak Beetgold’u yeniden ayağa kaldırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz,” açıklamasında bulundu.