Alman futbolunda günün sorusu Jürgen Klopp’a soruluyor: Ne zaman milli takımı çalıştıracak?

Alman futbolunda günün sorusu Jürgen Klopp’a soruluyor: Ne zaman milli takımı çalıştıracak?

Avrupa futbolunun şu andaki en popüler teknik adamı Jürgen Klopp’a sürekli olarak Alman milli takımının başına ne zaman geçeceği soruluyor. Yıldız antrenör, kesin yanıt veremiyor.

Sıradan bir oyuncu ve sonra da isimsiz bir antrenör olarak Alman taşrası Mainz’da başladığı kariyerinde Dortmund ve sonra da Liverpool ile büyük başarılara imza atan Jürgen Klopp, kendisine en çok sorulan yöneltilen soruyu yine geçiştirdi. Gözlemciler, Alman milli takımının başına ne zaman geçeceğiyle ilgili sorulara verdiği yanıtlarıyla, Klopp’un zamana oynadığı kanısında.

Sky TV’de yayımlanan bir programda yine aynı soruyla karşılaşan 53 yaşındaki teknik adam, ajandasında bu işin olup olmadığını bilemediğini belirterek, şöyle konuştu: 

“Ben hiç öyle bir gün Almanya şampiyonu olacağımı, Almanya federasyon kupasını kazanacağımı ve başkaları falan da hesaplamamıştım. Ama böyle şeyler oldu sık sık. Dışarıda binlerce antrenör var, onlar bu tür başarıları çok daha fazla elde etti. Hep aynı şeyi söylüyorum, çünkü doğru: Benim burada 4 yıl daha anlaşmam var. Bugünkü bakışımla kesin niyetim, bu anlaşmanın gereklerin yerine getirmek. En azından bu.” 

Antrenörlüğü bıraktıktan sonra yaşama başka bir bakışla yaklaşmanın her hafta sonunda çizgi kenarında diğer antrenörler ve takımlarla didişmekten daha anlamlı olacağını belirten Jürgen Klopp, bir süre önce birAlman televizyon kanalının sorusunu yanıtlarken kesinlikle bir gün Almanya’ya döneceğini, çok büyük bir ihtimalle de Mainz’da yaşayacağını belirtmişti. 

Jürgen Klopp, 1990’dan 2008’e kadar Frankfurt ylakınlarındaki Mainz’da top koşturmuş, daha sonra da antrenör olarak görev yapmıştı. Dortmund’a geçtikten sonra Bundesliga’da ve Federasyon Kupası’nda ipi göğüsleyen Klopp, bu başarıların ardından Liverpool’un başına geçmiş ve yeni takımını bu sezon 30 yıllık bir aradan sonra ilk kez İngiltere şampiyonu yapmıştı. 

+49-FRANKFURT

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT