Alman Futbol Federasyonu'ndan trans bireyler için devrim niteliğinde karar

Alman Futbol Federasyonu'ndan trans bireyler için devrim niteliğinde karar

Almanya Futbol Federasyonu, transseksüel futbolcular tercihlerine göre kadın veya erkek takımlarında oynayabilmesine karar verdi.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), devrim niteliğinde bir karar aldı. Artık trans, interseks ve non-binary bireyler erkek mi yoksa kadın mı futbol takımlarında yer alacağını kendileri seçebilecek.

DFB, geçmişte başka bir takıma atanan trans oyuncuların; şimdi istedikleri takdirde herhangi bir zaman sınırı olmadan takım değiştirebileceğini ifade etti. Açıklamada, ''Spor aktivitesi ilaç aldıkları sırada oyuncuların sağlığını etkilemediği sürece maçta yer alabilirler'' denilerek artık hormon ilaçlarının doping sayılmayacağı da bildirildi. Kuralın amatör, genç ve futsal kategorilerini kapsayacağı ifade edildi.

DFB, bu düzenlemenin zorunlu olduğu üzerinde durdu ve “2018'den bu yana insanların medeni sicile istedikleri gibi kaydolmaları mümkün olduğu için bu statüye sahip insanların sayısında artış oldu. Bu durumda olan ve futbol oynamak isteyen insanlar için de daha net kurallar konulması gerekliydi" ifadelerini kullandı.

DFB elçisi Thomas Hitzlsperger bu kararın doğruluğunu belirterek: "Futbol çeşitlilik anlamına gelir ve DFB(Almanya Futbol Federasyonu) de buna kendini adamıştır. Oyun yasasını düzenleyerek, farklı cinsiyet kimliklerine sahip oyuncuların oynamasını sağlamak için başka önemli ön koşullar yaratıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT