Alman EnBW, He Dreith RES hisselerinin yarısını sattı

Alman EnBW, He Dreith RES hisselerinin yarısını sattı

Norveç Egemen Varlık Fonu, Almanya’nın 960 MW büyüklüğündeki He Dreith Denizüstü Rüzgar Enerji Santrali projesinden yüzde 16,6 hisse satın aldı. Kaynak: Norveç, Alman rüzgar santraline ortak oldu

Alman EnBW, Almanya’nın Kuzey Denizi kıyılarındaki 960 MW’lık He Dreiht Denizüstü Rüzgar Enerji Santrali projesi hisselerinin %49,9’unu Norveç Varlık Fonu, Allianz ve AIP Management konsorsiyumuna sattı.

Norveç’in 1 trilyon doları aşan değere sahip devlet varlık fonu, Almanya'nın Kuzey Denizi'nde bulunan rüzgar santrali projesi He Dreiht'ten hisse aldı.  Dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olan Norveç Varlık Fonu, 960 megawatt büyüklüğündeki He Dreith offshore rüzgar santrali projesinden yüzde 16,6 hisseyi, Allianz ve AIP Management ile içinde bulunduğu konsorsiyum çerçevesinde aldı. 

EnBW HİSSESİNİN YARISINI SATTI

Norveç Egemen Varlık Fonu, Allianz Capital Partners ve AIP Management, He Dreith projesinin toplam yüzde 49,9 hissesini Alman enerji şirketi EnBW EBKG'den aldılar. Norveç Egemen Varlık Fonu payına düşen yüzde 16,6 hisse için 430 milyon euro ödeyecek. 

Almanya’nın ilk teşviksiz kıyı ötesi rüzgâr enerjisi yatırımı olan Projenin toplam değeri 2,4 milyar euro. Türbinlerin kurulumlarına 2025 yılının ikinci çeyreğinde başlanması ve son çeyrekte de tamamlanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT