Alman devinde “manidar” değişim: Volkswagen yönetiminde yenilik

Alman devinde “manidar” değişim: Volkswagen yönetiminde yenilik

Audi, Bentley, Seat, Skoda ve Porsche markalarını bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu'ndaki liderlik değişimi, şirketin güçlü işçi temsilcileriyle maliyet indirimini müzakere etmeye çalıştığı bir zamanda geldi.

Volkswagen Grubu, ana markası VW'nin üst yöneticiliğine (CEO) markanın operasyondan sorumlu başkanı (COO) Ralf Brandstätter'in getirildiğini bildirdi.

Volkswagen Grubu'ndan yapılan açıklamada, grubun ana markası VW'nin üst yöneticiliğini de sürdüren Volkswagen Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Herbert Diess'in yerine markanın operasyondan sorumlu başkanı 51 yaşındaki Brandstätter’in getirildiği belirtildi. 

Açıklamada, 61 yaşındaki CEO Herbert Diess'in görevine devam edeceği ve değişikliğin Diess’in üst yöneticilik görevine odaklanmasına yardımcı olacağı ifade edildi. 

SATIN ALMA MÜDÜRLÜĞÜNDEN CEO'LUĞA

Alman vatandaşı olan Brandstätter, 1993'te VW'ye katıldı. 2018'de markanın satın alma müdürüyken operasyonlardan sorumlu başkanlığa terfi ettirildi.

Audi, Bentley, Seat, Skoda ve Porsche markalarını bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu'ndaki liderlik değişiminin, şirketin güçlü işçi temsilcileriyle maliyet indirimini müzakere etmeye çalıştığı bir zamanda gelmesi dikkati çekti. 

SALGINA KARŞI MALİYET İNDİRİMİ 

Herbert Diess'in elektrikli otomobillere yönelik milyarlarca avroluk yatırımlar ve Covid-19 salgınının ekonomik etkisiyle başa çıkmak için Almanya'da daha fazla maliyet indirimi için bazı girişimlerde bulunduğu, fakat buna işçi temsilcilerinin karşı çıktığı iddia ediliyor. 

Alman üretici, elektrikli ve otonom otomobillere 34 milyar avro ve aynı zamanda elektrikli otomobillerin bataryaları için de 50 milyar avroluk yatırım yapacağını açıklamıştı. 

VW markasının başına 2015'te gelen Diess, Nisan 2018'de Volkswagen Grup Üst Yöneticisi olarak atandı.

Diess, şirketin VW'nin ID3 elektrikli otomobilini seri üretmeye hazırladığı bir zamanda, yazılım aksaklıkları nedeniyle sekizinci kuşak Golf'ün satışını durdurmak zorunda kaldıktan sonra eleştirilerin odağında yer aldı.

+49 – BERLİN

FOTO: www.volkswagen-newsroom.com

HABERE YORUM KAT