Alman bulvar yayıncılığının önemli ismiydi: Michael Spreng öldü

Alman bulvar yayıncılığının önemli ismiydi: Michael Spreng öldü

Bir dönem siyasi danışmanlık da yapan, eski “Bild am Sonntag” gazetesinin genel yayın yönetmeni Michael Spreng öldü.

“Kölner Express“ ve “Bild am Sonntag”ın genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2002 yılında Edmund Stoiber'e seçim kampanyasında danışmanlık yaptı. Michael Spreng uzun bir süreden bu yana geçirdiği rahatsızlık sonucu 72 yaşında hayat veda etti. 

Der Spiegel’de yer alan habere göre Spreng, 1948'de Darmstadt'ta doğdu. “Frankfurter Neue Presse”de görev aldı. Ardından 1970'lerin başında “Die Welt” gazetesine geçti. Daha sonra 1983'te “Köln Ekspresi”nin genel yayın yönetmeni olmadan önce “Bild” ve “Bild am Sonntag” için çalıştı. 1989'dan 2000 yılına kadar “Bild am Sonntag”ın genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı. 

Bu süre zarfında Spreng internet blogunda kaleme aldığı bir yazıda Almanya'nın ünlü tüm politikacıları ile  tanıştığını hatta birçoğu ile güven ilişkisi kurduğunu belirtti. Spreng daha sonra medya ve siyasi danışman olarak serbest çalışmaya başladı. 2002 yılında CDU/CSU başbakan adayı Edmund Stoiber'in seçim kampanyasını yönetti. 

2004 yılında Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Teşkilatı Başkanı Jürgen Rüttgers’e danışmanlık yaptı. Rüttgers 2005 yılında seçimleri kazanıp başbakan olmadan önce ise görevi bıraktı. 

2007 yılından bu yana  dwdl.de medya portalının ortağı da olan Spreng, Alman medya dünyasının eleştirel ve yaygın sitelerinden “Meedia”ya göre geçen yıl hisselerini satmıştı.

+49 – BERLİN

FOTO:  Karlheinz Schindler/dpa-Zentralbild/dpa

HABERE YORUM KAT