Alman basınından Türkiye'ye yeni alternatif çıktı! 'Bir seçeneğiniz de Macaristan...'

Alman basınından Türkiye'ye yeni alternatif çıktı! 'Bir seçeneğiniz de Macaristan...'

Alman basınında yapılan bir haberde ucuz alışveriş için okuyuculara Türkiye'yi önerdiler.

Almanya zaman zaman ucuz tatil için Türkiye'yi rotasyon olarak gösterdiği haberler yapıyor.

Lidl'in Türkiye tatilinin fiyatı geçtiğimiz aylarda gündem olmuştu. Bu haberlere bir yenisi daha eklendi.

Alman basınında yayınlanan haber bu sefer ucuz alışveriş için gidilebilecek ülkeler listelendi.

Haberde Yurtdışında Zara, H&M, Adidas gibi birçok ülkede zaten bilinen ve popüler olan moda zincirleri ayrıca Chanel, Hermès veya Louis Vuitton gibi tasarımcı markalardan alışveriş yapılacak bilecek ülkeler için ucuz adres olarak Macaristan yer aldı. Bu markalardan Macaristan'da ve Almanya'da harcanacak parayı kıyaslayan haberde, Macaristan'dan yapılacak alışverişte yüzde 22'ye varan tasarruflar yapılabileceği ifade edildi.

Haberde 'Türkiye ucuz alışveriş için burada özellikle öne çıkıyor. Burada tatilciler sadece lüks modada değil, aynı zamanda spor ayakkabı ve giyimde de çift haneli yüzdelerden tasarruf edebiliyor'' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de yaşayanlar için durum daha farklı

Almanya ucuz alışveriş için Türkiye'yi önerirken Türkiye'de ise durum daha farklı.  Almanya ve Türkiye'de satışı olan aynı ürünlerin fiyatları Euro/TL bazında incelendiğinde Almanya'daki fiyatların Türkiye'ye kıyasla daha uygun olduğunun görüldüğü zamanlar oluyor.

iPhone fiyatlarının 50 bin TL seviyelerine ulaşması, akıllı telefonlara ve diğer tüm teknolojik ürünlere uygulanan yüksek vergi oranı, taksit sınırlaması ve yurtdışındaki satış fiyatları arasındaki farklar vatandaşları alternatif yöntemlere itti. Yurtdışından alınan iPhone modellerinde 20 bin TL'ye varan farklar nedeniyle artık telefon alma turları düzenlenmeye başladı.

Fotoğraf: Unsplash - ethanjameson

HABERE YORUM KAT