Alman basınından flaş iddia! ''İşgal, Çarşamba günü başlayacak''

Alman basınından flaş iddia! ''İşgal, Çarşamba günü başlayacak''

ABD ve Rusya'dan art arda yapılan açıklamalar sonrası tüm dünya, savaşın her an başlayabileceği endişesine kapıldı. ABD'nin 'işgal her an başlayabilir' açıklamasına Rusya'dan yalanlama gelse de Alman medyası savaş için 16 Şubat'ı yazdı.

Batı başkentlerinden peş peşe gelen Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik her an bir saldırı başlatabileceği yönündeki açıklamaların ardından konuyla ilgili bir iddia da Almanya'nın önemli yayın organlarından biri olan Der Spiegel'den geldi.

Dergi, sabah saatlerinde servis ettiği haberde hem CIA'in hem de ABD ordusunun, ABD hükümeti ve NATO müttefiklerini bilgilendirerek Rusya'nın Çarşamba günü Ukrayna'ya yönelik saldırıyı başlatacağı bilgisini paylaştığını duyurdu.

Konuya hakim diplomatlar ve askeri yetkililere dayandırılan haberde, ABD'nin Rus işgalinin olası rotaları ve spesifik Rus birliklerinin görevlerine ilişkin bilgilendirme yaptığı ve bu bilgilendirmelerde 16 Şubat tarihinin işgalin başlangıç tarihi olarak ifade edildiği bilgisi paylaşıldı.

Haberde Berlin yönetiminin ilk etapta ABD'den gelen istihbaratın neye dayandığına ilişkin bir bilgisi olmadığı ancak ABD istihbaratının oldukça detaylı olduğu ve birçok kaynağa dayandığı ifade edildi.

UKRAYNA'DA RUSYA 48 SAAT SÜRE
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimtro Kuleba, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Viyana Belgesi doğrultusunda, Rusya’dan açıklama beklediklerini belirtti.

Viyana Belgesi’ne göre, Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki faaliyetlerine dair detaylı açıklama yapması gerektiğine işaret eden Kuleba, "Rusya'dan, Ukrayna sınırlarına yakın bölgelerde ve geçici olarak işgal edilen Kırım'daki askeri faaliyetleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmasını istedik. Rusya’nın yanıt vermek için 48 saati var." ifadesini kullandı.

Kuleba, Rusya’nın belirlenen süre kapsamında yanıt vermemesi halinde Viyana Belgesi'nin diğer katılımcı devletlerine başvurarak olağanüstü bir toplantı düzenlenmesini talep edeceklerini duyurdu.

KAYNAK: GERÇEK GÜNDEM

HABERE YORUM KAT