Alman basını yazdı! Rus doğalgazına karşı yaptırımlar Almanya’ya pahalıya patlayabilir

Alman basını yazdı! Rus doğalgazına karşı yaptırımlar Almanya’ya pahalıya patlayabilir

Alman Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine Berlin’in Moskova’ya uyguladığı yaptırımlar ülkeye her yıl 5 milyar euro ek maliyet getirecek.

Welt am Sonntag'ın sektör temsilcilerine dayandırdığı haftalık habere göre, Rusya'nın Gazprom Germania ve yan kuruluşlarına yönelik yaptırımları, Alman vergi mükelleflerine ve gaz kullanıcılarına yedek gaz için yılda fazladan 5 milyar euroya  mal olabilir.

Mayıs ayında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Berlin'in şirketi kayyum yönetimine devretmesi üzerine Rusya, Gazprom'un Almanya'daki yan kuruluşu olan Gazprom Germania'nın tedarikini durdurma kararı aldı. 

O zamandan beri, mütevelli olarak hareket eden Bundesnetzagentur enerji düzenleyicisi, Alman belediye hizmetleri ve bölgesel tedarikçilerle tedarik sözleşmelerini yerine getirmek için piyasadan yedek gaz satın almak zorunda kaldı.

Bir bakanlık sözcüsü, gazetenin aktardığı bir rakamı doğrulayarak, ekonomi bakanlığının günde fazladan 10 milyon metreküp gerekli olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Sözcü, e-postayla gönderilen bir yanıtta, "Miktarlar piyasadan ve piyasa fiyatlarıyla tedarik ediliyor. Ticari gizlilik nedeniyle kesin miktarlar hakkında bilgi verilemez" açıklamasında bulundu.

Welt am Sonntag, mevcut maliyetin yılda yaklaşık 3,5 milyar avro olacağını ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in Çarşamba günü sipariş ettiği Rehden doğal gaz depolama tesisinin doldurulmasının daha fazla maliyetin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Gazete ayrıca, ek maliyetlerin Ekim ayından itibaren bir gaz vergisi şeklinde enerji tedarikçilerine ve son müşterilere yansıtılacağını söyledi.

Bakanlık sözcüsü, malzemelerin risk altında olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Unsplash - publicpowerorg

HABERE YORUM KAT