Alman basını halka seslendi: “Seçim öncesi Türkiye’ye tatile gitmek güvenli midir?”

Alman basını halka seslendi: “Seçim öncesi Türkiye’ye tatile gitmek güvenli midir?”

Türkiye, Almanlar için en popüler seyahat destinasyonlarından biridir. Ancak Alman basınında yer alan haberde şunlar yazıyordu: “2023 cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye’de tatil yapmak güvenli midir”

Türkiye’de erkene çekilen seçinler Alman basınının da gündeminde. FrankfurterRundschau’nun haberinde şunlar yer alıyor: “Türkiye, yıllardır Almanlar için en popüler seyahat yerlerinden biri olmuştur, çünkü tarihi binalar ve lezzetli yemeklerin yanı sıra, ülkede güzel kumsallar ve nispeten ucuz paket turlar da oldukça ilgi çekici. Ancak Türkiye'de özellikle 2015'ten bu yana art arda terör saldırıları yaşanıyor. Bu yaz cumhurbaşkanlığı seçimleri göz önüne alındığında, şu soru ortaya çıkıyor: 2023'te Türkiye'de tatil yapmak güvenli mi?”

Türkiye'de yeni bir parlamento ve cumhurbaşkanı en geç 2023 yazına kadar seçilecek. Seçimlerin bu yıl Haziran ortasında yapılması gerekiyordu, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi cumhurbaşkanlığı seçimini 14 Mayıs tarihine çekti. İslam Alimi ve Alman Orient Enstitüsü'nün eski Başkanı Udo Steinbach: “Seçim ne kadar geç yapılırsa Erdoğan için riskin o kadar büyük” olduğunu söyledi.

Çünkü 2023 seçimlerinde Türkiye cumhurbaşkanı seçimleri için tehlikede olan çok şey var. Anayasaya göre bir Türk cumhurbaşkanı arka arkaya yalnızca iki kez seçilebilmesine rağmen, Erdoğan, cumhurbaşkanlığına üçüncü kez aday olmak istiyor. Ayrıca Türkiye derin bir ekonomik kriz içinde, 2022'de enflasyon oranı tekrar tekrar yüzde 80'in oldukça üzerine çıktı.

Seçimler turizmi nasıl etkileyecek?

Dünyadaki tüm ülkeleri seyahat risklerine göre değerlendiren seyahat erken uyarı ve bilgilendirme uzmanı A3M bu konuyu ele aldı. İlgili ülkedeki giriş ve çıkış, altyapı, enfeksiyon riski, doğal afetler ve silahlı çatışmalar gibi faktörler değerlendirmeye dahil edilir. Bu değerlendirmeye göre Türkiye oldukça kötü bir puan alıyor. A3M'ye göre ülkede artan bir güvenlik riski var.

Dışişleri Bakanlığı'ndan seyahat uyarısı yok

A3M'nin iddialarının aksine, Dışişleri Bakanlığı'ndan şu anda herhangi bir seyahat uyarısı yok. Sadece İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yankesicilere dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak Dışişleri Bakanlığı, özellikle 2015 yılının ortalarından bu yana Türkiye'nin defalarca maruz kaldığı terör saldırılarına da dikkat çekiyor.

Çeviri haber: Tuğba Ünal / Artı49

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT