Alman basını: "Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarı tehlikede! Ama o ellerini ovuşturuyor…”

Alman basını: "Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarı tehlikede! Ama o ellerini ovuşturuyor…”

Türkiye'de muhalefet partileri arasında son dönemde yaşanan çekişmeler Alman basınında büyük yankı oluşturdu.

T-online, Türkiye'deki muhalefet liderleri arasındaki çatışmayı manşetlerine taşıdı. İnternet sitesi, haberinde İYİ Parti ve Ak Parti'nin yakınlaştığını yazdı.

Haberde, altılı masanın dağılmasıyla Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmelerin, Erdoğan'ın önümüzdeki seçimleri yeniden kazanma şansını artırdığı ve muhalefetin bu süreçte güçlü bir aday çıkaramaması durumunda AK Parti'nin yine iktidara gelebileceği belirtildi.

"Türk muhalefeti tarihi fırsatı kaçırıyor mu?"

Haberde bahsedilen konuların bazıları şu şekilde:

İYİ Parti ve CHP'nin arasında birçok görüş ayrılığı olsa da bir konuda anlaşabiliyorlar: "Erdoğan karşıtlığı"

Altılı masanın seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu sahaya sürmek istemesi muhtemel. Ancak eleştirmenler Kılıçdaroğlu'nun çok yumuşak olduğunu ve hiç seçim kazanmadığını söylüyor.

Akşener, CHP'li Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyor. Ancak İmamoğlu ve Yavaş'ın bunun için beledeiye başkanlıklarını AK Parti'ye devretmeleri gerekiyor.

Halkın Erdoğan hükümetine karşı giderek artıyor. Erdoğan'ın giderek güç kaybetmesinin temel nedeni, ülkenin son yıllarda içerisinde olduğu ekonomik kriz. Uzmanlar yüksek enflasyonun nedenini hükümet olarak görüyor.

Öte yandan Erdoğan hükümetinin 6 Şubat depremine tepkisi de büyük bir güven kaybına neden oldu. Deprem bir milyondan fazla Türk'ü evsiz bıraktı.

Yine de muhalefetteki sürtüşmeler devam ederse Erdoğan'ın sevinçten ellerini ovuşturacağı açık.

Artı49

HABERE YORUM KAT