Alman basını: En pahalı kış mevsimi yaklaşıyor

Alman basını: En pahalı kış mevsimi yaklaşıyor

Alman basını ''Putin bu kış bizi dondurur mu ?'' başlığıyla artan ısınma maliyetlerine dikkat çekti

Almanya'da sıcaklıkların düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle doğalgaz tedariği ve fiyatlar tartışma konusu haline geldi.  

Alman basını artan enerji maliyetlerine dikkat çekerek ''En pahalı ısıtma kışı yaklaşıyor ve bu kısmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den kaynaklanıyor'' diyerek bu sene ısınma ücretlerinin artması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i suçladı.

Frankfurt merkezli Commerzbank'tan Carsten Fritsch, durumdan yaklaşık 30 milyon hanenin etkilendiğini belirterek, "Tüm zamanların en pahalı kışı yaklaşıyor" açıklamasında bulundu.

20 milyon hanenin gazla ısındığı, dört kişilik bir ailenin 2020'ye kıyasla giderinin ortalama 210 euro artarak 1300 euro yükseldiği belirtildi

Haberde, "Tartışmalı boru hattı şimdiye kadar bir işletme ruhsatı ve sertifikasından yoksundu. Putin şimdi görünüşe göre boru hattına yeşil ışık yakmak için gaz arzını keserek Almanya'ya ve diğerlerine şantaj yapmak istiyor" ifadeleri kullanılarak Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'in konu hakkındaki, ''Elbette, Nord Stream 2'nin mümkün olan en hızlı şekilde devreye alınması Avrupa'daki doğal gaz fiyatlarını dengeleyecektir" sözlerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT