Alman Bakan'dan Tayvan ziyareti

Alman Bakan'dan Tayvan ziyareti

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger, 20-22 Mart'ta Tayvan'ı ziyaret edecek.

Bakanlık Sözcüsü Martin Kleinemas, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Stark-Watzinger'in iki günlük ziyaret için Tayvan'da bulunacağını belirterek ziyaretin amacının bilim, araştırma ve eğitim alanlarında Tayvan ile işbirliğini güçlendirmek ve genişletmek olduğunu söyledi.

Kleinemas, Tayvan'ın yarı iletken teknolojisinin geliştirilmesinde ve üretiminde ileri gelen ülkeler arasında yer aldığını ifade ederek ziyaretin ağırlık noktalarının yarı iletken teknolojisi, yeşil hidrojen kullanımı ve pil alanındaki araştırmalarda görüş alışverişi ve işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner de Tayvan'ın Almanya için önemli bir ticaret ve yatırım ortağı olduğunu dile getirerek bu bakımdan ilgili bakanların düzenli görüş alışverişinde bulunması ve karşılıklı ziyaretlerin yapılmasının "normal" olduğunu bildirdi. Wagner, bunun da Almanya'nın "tek Çin politikası"na uygun olduğunu vurguladı.

Almanya, Tayvan'ı bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

Stark-Watzinger'in Tayvan'a gitmesiyle Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Ada'yı 26 yıl sonra bakan düzeyinde Alman hükümetinin bir temsilcisinin ziyaret edeceği belirtildi. En son 1997'de dönemin Almanya Ekonomi Bakanı Günter Rexrodt Tayvan'ı ziyaret etmişti.

Artı40

HABERE YORUM KAT