Alevi toplumuna çağrı: “Uluslararası vakfa destek ver!”

Alevi toplumuna çağrı: “Uluslararası vakfa destek ver!”

Uluslararası Alevi Araştırma, Eğitim ve Dayanışma Vakfı Kurma Girişimi (UADE) Alevi toplumuna seslenerek destek çağrısında bulundu. Dört yıllık bir çalışmanın ürünü olan UADE, diğer Alevi kuruluşlarına alternatif olmadığına da vurgu yapıyor.

Kısa bir süre önce uluslararası vakıf girişiminin tanıtım kokteylini gerçekleştiren UADE, Alevi toplumuna yönelik destek çağrısında girişimin bağımsızlığına özellikle dikkat çekerken, şu ifadelere yer verdi:

“İnancımızı yapacağımız kalıcı çalışmalar ile yaşatmak ve daha ileriye taşımak için destek vermek isteyen tüm kurumları ve canları gönülden ortak çalışmaya davet ediyoruz. 

Bizler, Almanya’da ikamet eden ve aynı zamanda da Alevi örgütlerinde, Kültür Merkezleri’nde, kuruluşundan beri hizmet yürüten insanlarız. Bulunduğumuz AKM’ler ve Kurumlar birlikte Alevilerin hak alma ve güncel sorunlarına yönelik çalışmaları ile çok önemli başarılara imza atmışlardır. 

BELİRSİZLİK ÖNÜMÜZÜ KAPATIYOR

Son zamanlarda inanç önderlerimizin ve inanç tanımımızın tartışmaya açılması, sonrasında oluşan belirsizsizlikler nedeniyle bir tıkanıklığın yaşanması, toplum huzurunun bozulması gözle görülür bir hal almıştır. Bu belirsizlik ve huzursuzluk nedeniyle uzun vadeli, kalıcı çalışmalar yapılamamakta, yapılan çalışmalardan da yeterli verim alınamamaktadır. 

DÖRT SENELİK EMEĞİN ÜRÜNÜ

İnancımız üzerinde yazılan, çizilen, oynanan bu senaryoları seneler önce fark etmiş, yılmadan, usanmadan Hak-Muhammed-Alı̇ yolunda mücadelemize devam etmiş, inancımızın özünü yaşamak ve yaşatmak için kalıcı çalışmalara imza atmaya özen göstermişizdir. Uluslararası Alevı̇ Araştırma, Eğı̇tim Ve Dayanışma Vakfı kurmak da bu çalışmalardan en önemlisidir. 

Tespitlerimizle bir vakfa ihtiyaç olduğunu gördük ve 2016 yılında çalışmaya start verdik. Bu uluslararası vakfın kuruluşu dört senelik bir emeğin ürünüdür. 

HER ÜYEDEN 2500 AVRO

Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi inanç değerlerimizin ışığında Alevı̇lı̇k yol-edep-erkânımızı yaşamak ve yaşatmak isteyen canların kendi maddi imkânlarıyla kurmaya çalıştığı bağımsız bir girişimdir. Uluslararası Alevi Vakfı hiçbir devlet kurumundan maddi kaynak almadan tüzüğümüzde belirtilen, aynı değerler etrafında bir araya gelen canların üye başına ödediği 2500 euroluk destekle oluşturuldu. 

ALTERNATİF DEĞİLİZ

Kesinlikle altını çizerek tüzüğümüzde belirtiyoruz ki, biz herhangı̇ bir kuruma alternatı̇f kuruluş değı̇lı̇z, tam tersine tüm Alevi kurumları ile ortak çalışma içinde olmak istiyoruz: 

Felsefemiz, tüm dünyadaki insan haklarını, çok kültürlülüğü, demokrasiyi savunan ve teşvik eden, Hak-Muhammed-Ali çizgisini benimseyen, Alevi kurum ve dernekleri ile beraber kardeşçe çalışmayı da hedefleyen bir ekip anlayışıdır. 

BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR ETMEYİN

Sizleri kurumumuza ve kurucu üyelerimize yönelik suçlama yapan bazı trol sitelerin yanlışlarını görebilmeniz için, Vakıf Kurma Girişimi Tüzüğümüzü www.alevi-vakfi.com internet sayfamızda okumaya davet ediyoruz. Kamuoyunun bu tür bilgi kirliliğine itibar etmemesini diliyoruz. 

Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi 1400 senelik Hak-Muhammed-Alı̇ yolunda hizmet eden Kurum ve Kuruluşlar ile ORTAK çalışacağımızı karara bağladık. Bunu yaparken her kurumun güçlü olduğu taraflarını dikkate alarak sinerji içinde beraber çalışmak istiyoruz. Bu ortak çalışmaya sı̇zlerı̇ de davet edı̇yoruz!”

+49 – FRANKFURT

HABERE YORUM KAT