Aldi’den sevindiren haber: Et fiyatları düştü

Aldi’den sevindiren haber: Et fiyatları düştü

Et ve sucuk fiyatları son aylarda keskin bir biçimde arttı. Ancak süpermarket Aldi, müşterileri için yeni bir indirim duyurdu.

Son aylarda gıda fiyatları sürekli olarak artıyor. Ancak şimdi et ve sosis fiyatlarında durum tersine dönmüş gibi görünüyor. İndirimci Aldi, karışık kıymadan dana bifteğe kadar çok sayıda taze et ürününün fiyatını düşürdü.

Aldi Nord ve Aldi Süd adına Essen'deki bir şirket sözcüsü, fiyatların indirilmesiyle birlikte enflasyonun düşmesine katkı sağladıklarını açıkladı. Aldi’nin bu adımının diğer pek çok markette de etkisi olması muhtemeldir.

Almanya'nın en büyük gıda perakendecisi Edeka, bu indirimle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Önümüzdeki günlerde bazı et ürünlerinin fiyatlarını yeni pazar piyasasına göre ayarlayacağız.” Edeka Group'a ait indirimci Netto da benzer bir açıklama yaptı. Rakip Rewe de şunları açıkladı: "Maliyet durumu ve pazar gelişimi hakkında tedarikçilerimizle sürekli görüşüyoruz ve elbette olası fiyat indirimlerini doğrudan müşterilerimize iletiyoruz."

Yarım kilo kıyma 4 Euro’dan ucuz

Son zamanlarda özellikle et ve sosis fiyatları büyük oranda arttı. Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, mayıs ayında et ve et ürünleri fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 16,5 arttı. Bu, yüzde 7,9 olan genel enflasyon oranının iki katıydı.

Aldi'de 500 gram karışık kıyma fiyatı 4,59 Euro'dan 3,99 Euro'ya düştü. 400 gramlık domuz sosisi paketi 3,49'dan 2,99 Euro'ya düşürüldü. Bir kilo dana bifteğinin fiyatı 27.99 Euro'dan 24.99 Euro'ya düştü.

Almanya’da et tüketimi bir süredir sürekli olarak düşüyor. Federal Tarım ve Gıda Ajansı’nın verilerine göre, geçen yıl kişi başına et tüketimi yıllık 55 kilogramdı. Bu, on yıl öncesine kıyasla yaklaşık 7.8 kilogram daha fazla.

Buna ek olarak, yüksek enflasyon görünüşe göre birçok insanın sosis, pirzola ve biftek arzusunu bozuyor. Tarım bilgi servisi AMI, "Havalar barbekü için uygun olsa da talepler henüz tam olarak artmadı" dedi. Birkaç hafta önce yayınlanan bir Forsa anketine göre, Almanya'daki insanların yüzde 42'si daha ekonomik yemek pişirmek için et ve balık tüketimini azalttı.

Artı49                                                                                                Çeviri haber: Tuğba Ünal                                                      Fotoğraf: Marques Thomas - Unsplash

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum