Aldi'den 'otopark ücreti' kararı

Aldi'den 'otopark ücreti' kararı

E-araba park yerinde araçlarını park edenler Haziran ayından itibaren hizmet için ödeme yapmak zorunda.

Birçok süpermarket ve indirimci, müşterilerin e-arabalarını otoparklarında ücretsiz olarak şarj etmelerine izin verir. Aldi-Süd'de bu hizmet artık sona erdi. Haziran'dan itibaren hizmet ücretli olacak.

Lidl, e-şarj istasyonları söz konusu olduğunda öncülerden biridir. 2015 yılından itibaren şirket, kademeli olarak otoparklarında müşteriler için e-araba şarj sistemleri kuruyor. Aldi basın ofisi Merkur.de'ye "Aldi-Süd'ün 1000'den fazla şarj noktası ve Alman gıda perakendeciliğinde en yoğun ve en güçlü şarj ağı var" dedi. Daha önce bu ücret ücretsizdi ve insanlar alışveriş yaparken araçlarını ücretsiz şarj edebiliyordu.


Aldi: Otoparktaki e-şarj istasyonları Haziran'dan itibaren ücretli olacak
Aldi rotasını değiştiriyor ve Haziran ayından itibaren bu hizmeti için müşterilerinden para talep edecek. Aldi, bazı şarj istasyonlarının ekranları aracılığıyla müşterilere ücretli şarjın tanıtılması hakkında bilgi verdi: hızlı şarj için kWh başına 39 sent, normal şarj için kWh başına 29 sent. 

Yeni uygulama başlangıçta e-araba sahiplerine olumsuz da gelse bazı avantajlar da içeriyor. Bir yandan, şarj istasyonları artık sadece bedava elektrik için gelenler tarafından meşgul edilmemiş olacak. Öte yandan Aldi, Pazar ve resmi tatil günleri de dahil olmak üzere mümkün olan her yerde sabah 6'dan akşam 10'a kadar şarjın mümkün olacağını duyurdu. Müşteriler, Kilowatt saat, EC ve kredi kartlarının yanı sıra Apple ve Google Pay ile ödeyebilirler.

Basın ofisi, "Gelecekte, şube çalışma saatleri dışında, bazı durumlarda günün her saati ücretlendirme de mümkün olacak" diyor. Ayrıca artık  saatlik şarj süresi sınırı geçerli değil.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - Unsplash

HABERE YORUM KAT