Aldi'de satılan o üründe salmonella bakterisi bulundu

Aldi'de satılan o üründe salmonella bakterisi bulundu

Estyria Naturprodukte GmbH üreticisi, salmonella ile enfekte olabileceği için ayçiçeği tohumlarını geri çağırıyor. Ürün halihazırda Aldi Nord ve Aldi Süd'de satılmaktadır.

Ayçekirdeği sadece öğün aralarında sağlıklı bir atıştırmalık olarak değil, aynı zamanda salatalara, ekmeğe, pesto ve soslara da lezzet katar. Ancak en sağlıklı gıdalar bile patojenlerle kontamine olduklarında tehlikeli olabilirler.

Üretici Estyria Naturprodukte GmbH şu anda salmonella ile kontamine olabileceği için ayçiçeği tohumlarını geri çağırıyor. Açıklanana göre patojenler şirket içinde yapılan bir testte tespit edilmiştir. "Gut Bio Sonnenblumenkerne, 650 g" ürünü Almanya'da Aldi-Nord ve Aldi-Süd'de satılmaktadır. Sadece 23007616/1 parti numaralı ve son kullanma tarihi 03.2025 olan ürünler etkilenmiştir.

Etkilenen ürünü satın alan müşteriler, ürünü bir Aldi mağazasına iade edebilir ve fişini ibraz etmeden bile satın alma ücreti iade edilir.

BELİRTİLERİ NELER?

Ayçiçeği tohumlarını yememenizi şiddetle tavsiye ediliyor. Salmonella, salmonelloz adı verilen bulaşıcı bir hastalığa neden olabilen bir bakteridir. Salmonella enfeksiyonunun tipik belirtileri bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, ateş ve bazen baş ağrısıdır.

Salmonelloz genellikle kendiliğinden iyileşir, ancak bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, küçük çocuklar veya yaşlılar için hastalık daha tehlikeli ve hatta hayatı tehdit edici olabilir. Ağır vakalarda her zaman bir doktora danışılmalıdır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum