Aldi’de fiyat bilgisi yazmayan broşürler ne anlama geliyor ?

Aldi’de fiyat bilgisi yazmayan broşürler ne anlama geliyor ?

Aldi, broşürlerinde artık bazı ürünlerin fiyatlarını vermiyor. Peki bu tam olarak ne anlama geliyor?

Aldi müşterileri son birkaç aydır indirim broşürlerinde bazı ürünlerin fiyatlarının yazmadığını fark etmiş olabilirler. Bu durum, özellikle Aldi Süd'ün 22-27 Ağustos haftası için hazırladığı güncel bir broşürde göze çarpıyor. 

Son zamanlarda çıkan broşürlerin hepsinin ortak noktası: Fiyat yok, sadece “günlük taze fiyat” notu var. 

Fiyat bilgisi olmayan broşüler: nedeni kısa vadeli değişiklikler

Bazı ürünlerin fiyatlarını şu anda tahmin etmek o kadar da kolay değil. Aldi Süd sözcüsü, özellikle meyve ve sebze ürünlerinin fiyatlarının "çok kısa sürede değişebileceğini" açıkladı.

Aldi sözcüsü, "Amacımız, Aldi ilkesine göre müşterilerimize her zaman en iyi fiyatı sunmaktır. Piyasada olup bitenlere olabildiğince yakın olabilmek için meyve ve sebze ürünlerinin fiyatları mümkün olduğunca güncel tutuluyor” dedi.

Fiyat dalgalanmaları sorunlara neden oluyor

Yaşanan fiyat dalgalanmalarından tedarik zincirleri ve lojistik ile ilgili sorunlar, Ukrayna'daki savaş, yükselen enerji fiyatları ve korona pandemisinin devam eden etkileri sorumludur. Bir Aldi Nord sözcüsü, 2022 Nisan'ında Business Insider'a şunları söyledi: "Tüm bunlar şu anda piyasadaki fiyatları günlük olarak etkiliyor ve uzun vadeli planlamamızı kısıtlıyor."

Bu durum genellikle süpermarketler ve indirimciler için broşürlerini üretirken sorunlara neden olur. Çünkü broşürler genellikle birkaç hafta önceden basılır. 

Aldi ise "taze fiyat" referansıyla bu tür fiyat dalgalanmalarına karşı kendini koruyor ve müşterilerine tutamayacağı indirim vaatleri vermemiş oluyor. Aynı zamanda Aldi, belirli ürünler için olası fiyat indirimlerine veya fiyat artışlarına kısa sürede tepki verebilir.

Aldi-Süd sözcüsü, mevcut satış fiyatları, teklif başlamadan önceki Cumartesi günü çevrimiçi olarak veya doğrudan şubelerimizde görüntülenebilir" diyor.

Aldi, ürünlerin reklamını yaparken klasik broşürler kullanmaya devam ederken rakip Rewe'nin başka planları var. Birkaç hafta önce Rewe, Temmuz 2023'ten itibaren kağıt reklam broşürlerini artık kullanmayacağını duyurdu.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - querysprout

HABERE YORUM KAT