Aldi raflarındaki o not müşterileri çileden çıkardı!

Aldi raflarındaki o not müşterileri çileden çıkardı!

Bir Aldi müşterisi, yemeklik yağ rafında şaşırtıcı bir notla karşılaştı. Pek çok Twitter kullanıcısı bu nota tepki gösterdi.

Ukrayna’da savaş aylardır sürüyor. Almanya’daki tüketiciler de savaşın etkilerini cüzdanlarında hissediyorlar. Enerji ve yakıt fiyatlarının yanı sıra çok sayıda gıda da daha pahalı hale geldi. Bunun bir nedeni, hemen hemen tüm ürünler için teslimat ve üretim maliyetlerinin artmasıdır. Ayrıca, Aldi gibi süpermarketler ve indirimciler için büyük zorluklar oluşturan sebepler teslimat problemleri ve stok alımlar.

Aldi savaşın sonuçlarıyla boğuşuyor

Birkaç hafta önce Aldi yaklaşık 400 ürünü daha pahalı hale getirdi.Bunlar ağırlıklı olarak et, sosis ve süt ürünlerini içerir. Bunun nedeni, tedarik probleminin yanı sıra stok alımların yapılması

Almanya Yağlı Tohum İşleme Sanayii Derneği (OVID) Mart ayı başında yaptığı açıklamada, ayçiçek yağı ithalatının yaklaşık yüzde 51'inin Ukrayna'dan geldiğini duyurdu. Yüzde 27'si ise Rusya'dan geliyor. Sadece yüzde 6’sı Almanya’dan sağlanıyor. 

Yemeklik yağ polemiği

Baden-Württemberg'de, bir süpermarkette durum haftalar önce o kadar tırmanmıştı ki birkaç şişe yemeklik yağ nedeniyle, bir süpermarket çalışanı yemeklik yağ stokçularını kovalamak için oklava kullanmak zorunda kaldı.

Bir kullanıcı, Aldi şubesinde iyi stoklanmış bir yemeklik yağ rafını gösteren bir fotoğrafın altına “İşler yolunda gidiyor” yazdı. Dünden bugüne raflar dolup taşıyor ve görünüşe göre bazı müşteriler buna inanamıyor. Bazı kullanıcılar fotoğrafın altına “Muhtemelen şişeler kukla” yazarak inanamadıklarını belirtti. 

Twitter'daki fotoğraf,  kullanıcıların dikkatini çeken bir ayrıntıyı daha gözler önüne serdi. Yağların olduğu rafta şöyle bir yazı yazıyordu: “Yağı gerçekten ihtiyacınız olduğu için mi satın alıyorsunuz? Yoksa herkes stok yaptığı için mi almak istiyorsunuz?” 

Aldi’den gelen garip mesaj Twitter’da tepkilere neden oldu. Bir kullanıcı: “Çok çirkin ve arsız” diyerek yazan yazıya tepki gösterdi. Başka bir Twitter kullanıcısı, ayçiçek yağının litre başına 4,99 avroya mal olduğu bir fiyat etiketi gösteren bir resim yayınladı. 

Birkaç gün önce bir Twitter kullanıcısı, Kaufland'ın litre başına yaklaşık 5 avroya ayçiçek yağı hakkında "Kaufland insanları dolandırıyor" diye yazmıştı. Ama en azından Aldi şubesinde durum böyle değil. Aldi'nin kendi markası Bellasan'dan bir litre ayçiçek yağı sadece 1,79 Euro'ya mal oluyor.

Haber çeviri: Tuğba Ünal

Fotoğraf: unsplash

HABERE YORUM KAT