Aldi o hizmetini sonlandırıyor

Aldi o hizmetini sonlandırıyor

Aldi Süd, müşteriler için uzun zamandır devam eden hizmetini sonlandırıyor. Ancak aynı zamanda müşterilerine bir alternatif sunuyor.

İndirimci Aldi Süd, yaklaşık yedi yıl boyunca müşteri dergisi olan  “Aldi inspiriert” yayınlıyor. Süpermarket bu hizmetine artık son veriyor. Ancak müşteriler bu hizmetten tamamen vazgeçmek zorunda değil.

Mart 2023'ten itibaren Aldi müşterileri, süpermarketin sunduğu tarif fikirleri, zanaat ipuçları ve seyahat önerileri arasında gezinemeyecek. Lebensmittelzeitung'un haberine göre, “Aldi inspiriert” gelecekte basılı olarak yayınlanmayacak. Birkaç yıl önce, basılı sürüme dijital bir form eklendi. Artık basılı dergi yerini tamamen çevrimiçi forma bırakacak.

“Aldi inspiriert” bu sayısının önsözünde: “Makalelerimize 24 saat çevrimiçi olarak ulaşabildiğiniz için, dergimizi artık basılı olarak yayınlamamaya karar verdik” yazdı. 

“Aldi inspiriert” şu anda yılda altı kez yayınlanıyor ve hâlihazırda çok sayıda resim, video ve etkileşimli araç içeriyor. Ayrıca derginin geçmiş yıllara ait eski sayıları da online olarak tüketicilere sunulmaktadır.

Süpermarketler ve indirim mağazaları, müşteri dergileri ve broşürleri için dijital platformlara güveniyor. Diğer süpermarketler ve indirimciler de müşteri dergileri sunuyor. Örneğin Edeka'da “Mit Liebe” kitapçığı, Kaufland'da “Das Gute Leben” mevcuttur. Dergi ve broşürlerin basılı sürümlerinin yerini artık giderek artan bir şekilde dijital tekliflerin alması da yeni bir şey değil.

Yüksek miktarda atık ve kaynak kullanımı, gıda perakendecileri arasında genel bir yeniden düşünmeye yol açtı. 

2022’de bir yenilik daha: Süpermarketler artık tekliflerini Whatsapp üzerinden de müşterilerine gönderiyor. Dijitalleşme alışveriş alanında da ilerliyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT