Aldi, Lidl. Rewe: Temmuz ayı itibariyle  bu yeni hizmeti sunmaları bekleniyor...

Aldi, Lidl. Rewe: Temmuz ayı itibariyle bu yeni hizmeti sunmaları bekleniyor...

Aldi, Lidl, Rewe ve diğer süpermarketler ve indirimciler Temmuz ayından itibaren kullanılmış elektrikli aletleri geri almakla yükümlü tutulacak.

Temmuz ayından itibaren, yeni bir yasa tüketicilerin eski elektrikli aletlerini daha kolay geri dönüştürmesini planlıyor.

Aldi , Lidl ve Co. gibi süpermarketler ve indirimciler kullanılmış elektrikli aletleri geri almakla yükümlü. 

1 Temmuz 2022'den itibaren satış alanı 800 metrekareden fazla olan gıda perakendecileri, el mikseri veya su ısıtıcısı gibi eski küçük elektrikli aletleri normal ev miktarlarında yeni bir ürün satın almadan ücretsiz olarak geri almakla yükümlü tutuluyor.

AEEE'lerin toplanması çoğu geri dönüştürülebilir olduğu için önemli Ancak bazı elektronik cihazlar zararlı maddeler içerdiği için uygun şekilde atılması gerekiyor.

Bu gibi durumlarda, uygun şekilde imha edilmesinden süpermarket veya indirimci sorumludur. Aldi, Lidl ve diğer birçoklarının menzillerinde çok sayıda elektronik cihaz var. Örneğin, Aldi Haziran ortasından beri buharlı ütüler, yüksek basınçlı temizleyiciler ve hatta açık hava jakuzileri satıyor. Yeni yasa, bayileri sorumlu tutmayı amaçlıyor. E-atıkların geri alınması, çevrenin korunmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Eski elektrikli cihazların süpermarketlere teslim edilmesinden sonra ne olacağı da henüz tam olarak belli değil. Toplanan elektrikli ekipmanın yüzde 15'e kadarı yeniden kullanılabiliyor ancak hiçbir firma bunların nasıl ayırt edilebileceği veya bozulan cihazlardan nasıl ayrılabileceği konusunda bir konsept sunabilmiş değil.

On yıl içinde Almanya'da yeni satın alınan elektronik cihazların miktarı yüzde 56 arttı. DUH'a göre, büyük bir kısmı yasa dışı olarak elden çıkarılmakta veya yurt dışına ihraç edilmekte. Toplanan eski cihazların yüzde biri bile yeniden kullanım için işlenmemekte.

Foto

 

HABERE YORUM KAT