Aldi, Lidl, Edeka ve Rewe yılbaşı gecesi çalışma saatleri...

Aldi, Lidl, Edeka ve Rewe yılbaşı gecesi çalışma saatleri...

2022 yılbaşı yaklaşıyor. Bu, yılbaşı gecesi süpermarketlerin ve mağazaların ne kadar süreyle açık olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

31 Aralık günü Almanya'da resmi tatil değildir. Yıl sonunda birçok kişi tatil yapsa bile 31 Aralık'ta çalışmak gibi temel bir zorunluluk var. Süpermarketler ve indirimciler de yılbaşında açıktır. Ama özel açılış saatleri var.

31 Aralık'ta süpermarket ve mağazaların açılış saatleri

Örneğin Kuzey Ren-Vestfalya’da mağazaların istedikleri saatte açılmasına izin verilir. . İzin verilen mağaza açılış saatleri gece yarısından gece yarısına kadardır. Bu aynı zamanda Baden-Württemberg, Berlin, Brandenburg, Hamburg, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein için de geçerlidir. Bremen, Hessen ve Thüringen'de süpermarketler ve diğer özel pazarların yalnızca saat 14:00'e kadar açılmasına izin verilir. Saarland, Bavyera ve Saksonya-Anhalt'ta en az saat 20:00'ye kadar, geri kalan federal eyaletler, saat 22: 00'ye kadar çalışma saatlerine izin verir.

Sözde mağaza açma yasası, mağazaların ne zaman açık olabileceğini şart koşuyor. Edeka veya Rewe gibi süpermarketler genellikle market müdürleri tarafından yönetildiğinden, 31 Aralık'ta kapılarını ne zaman kapatacaklarına bireysel olarak karar verebilirler. 

Yılbaşı gecesi süpermarketlerin ve indirim mağazalarının açılış saatlerine genel bakış: 

Aldi Süd: Sabah 7'den akşam 4'e kadar açık. Not: Aldi mağazasının çalışma saatleri şehir ve eyalete göre değişiklik gösterebilir. 

Aldi Nord: Sabah 7'den akşam 4'e kadar açık. Bazı durumlarda, indirim mağazası yalnızca 14:00'e kadar açılır. Ancak, Aldi Nord'un her şubesinde Yılbaşı Gecesi'nin açılış saatlerini gösteren bir duyurusu vardır.

Lidl: Sabah 7'den akşam 4'e kadar açık. Açılış saatleri federal eyalete göre değişebilir, örneğin Hesse, Bremen ve Thüringen'de mağazalar saat 14:00'te kapanmak zorundadır.

Rewe: 07:00 - 14:00 veya 16:00 saatleri arasında açıktır. Bazı durumlarda Rewe şubeleri de saat 18:00'e kadar açık olabilir. Çalışma saatleri ayrıca yan kuruluş Penny için de geçerlidir.

Edeka: Sabah 7'den akşam 2'ye kadar açık. Kapanış saatleri şubeye ve federal eyalete bağlıdır.

Kaufland: 07:00 - 14:00 veya 16:00 saatleri arasında açıktır (şubeye göre değişir).

Net: Edeka ile aynı çalışma saatleri, genellikle 07:00 - 14:00 arası.

Dm ve Rossmann gibi mağazaların da genellikle 31 Aralık'ta özel çalışma saatleri vardır. Genellikle saat 2'ye kadar açıktırlar. Bu aynı zamanda iç şehirlerdeki hırdavatçılar ve dükkanlar için de geçerlidir. 

Benzin istasyonları ve fırınlar hariç tüm süpermarketler ve mağazalar 1 Ocak yılbaşında kapalıdır.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT