Aldi, Edeka, Lidl: Süpermarketlerde yeni fiyat artışları

Aldi, Edeka, Lidl: Süpermarketlerde yeni fiyat artışları

Almanya'da marketlerde birçok şey giderek daha pahalı hale gelmeye devam ediyor...

İlk bakışta, yeni fiyat artışları çok fazla görünmese de vatandaşları bazı ürünler için on ve 40 sent gibi daha zamlı fiyatlar bekliyor Ancak daha sık alışverişe giderseniz ve bazen alışveriş sepetinizde daha pahalı ürünlerle karşılaşırsanız, 

Özeliklle süt ürünleri fiyat artışından etkileniyor.1 Temmuz'da Aldi'de bir litre organik tam yağlı sütü 50 sent daha pahalı hale geldi.

Bir litre tam yağlı süt son zamanlarda 17 sent daha pahalıydı - az yağlı taze süt 15 sent daha pahalı. Ayran, kahve kreması, krema fraiche veya ekşi krema gibi diğer birçok süt ürünü de fiyat artışından etlilendi

Milch Industrie Verband'ın (Süt Sanayicileri Derneği) rakamlarına bakıldığında; 2021 itibariyle, bir Alman vatandaşı yılda 47,8 kilogram içme sütü ve 29,1 kilogram karışık sütlü içecek, yoğurt ve benzeri ürünler tüketiyordu.

Aldi, Edeka, Lidl: Yeni fiyat artışları ağırlıklı olarak süt ürünlerini etkiliyor

Ne yazık ki, ceplerde daha da büyük delikler açan Deutsche Post gibi birçok başka ürün veya hizmet var. Chip.de'nin bildirdiği gibi , süpermarketlerde ve Aldi, Edeka ve Lidl gibi indirim mağazalarında 20'den fazla ürün Haziran ayının son haftasında daha pahalı hale geldi. Burada da ilk olarak daha yüksek fiyatlara verilen süt ürünlerinden bahsediliyor.

Rapora göre, bazı durumlarda peynir ve patates ürünleri önemli ölçüde daha pahalı hale geldi. Birçok çeşit sadece on sent daha pahalıya mal olurken, Rewe'den temin edilebilen Harzer Käse rolünde 40 sent daha etkileyici bir fiyata mal oluyor. Örneğin tereyağı veya Kaiser sebzeleri ve dondurulmuş patates kızartması da dört ila on sent daha pahalıydı.

Aldi, Edeka, Lidl pahalılaşıyor: Fiyat artışlarından et de etkileniyor

Yeni ketçaba ihtiyacınız varsa, bunun için Aldi Nord ve Süd, Rewe veya Lidl'de daha 20 sent daha fazla ödemeniz gerekiyor. Şu andan itibaren, örneğin Rewe'de tortilla cipsleri de on ila 20 sent daha pahalıya mal olacak. Bu arada elma suyuna 14 kuruş zam yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez görülmeyen et fiyatlarındaki artış da birçok vatandaşı zorladı.

Maalesef geçmişte Aldi'den olduğu gibi gizli fiyat artışları da oldu. Gıdaya ek olarak, diğer ürünler de etkilendi: chip.de , raporunda eczanelerden deodorant, dudak kremi ve saç boyası diyor. Ne yazık ki, daha yüksek fiyatların sonu görünmüyor: Örneğin, FAZ tarafından bildirildiği üzere , Münih Ifo Enstitüsü'ne atıfta bulunarak, perakendeciler önümüzdeki aylarda daha fazla fiyat artışı planlıyorlar.

Fotoğraf:Unsplash - marjan_blan

HABERE YORUM KAT