Aldi beş ürününü geri çağırıyor! Böbrek hasarı uyarısı...

Aldi beş ürününü geri çağırıyor! Böbrek hasarı uyarısı...

Aldi küf toksini içerme sebebiyle beş ürününü geri çağırdığını duyurdu

Aldi Okratoksin A (küf toksini) içermesi sebebiyle beş ürününü geri çağırdığını duyurdu.

Geçen sefer olduğu gibi, geri çağırılan fıstık ürünleri hem Aldi Süd'de hem de Aldi Nord'da satıldı. Bu nedenle her iki indirimci de harekete geçerek ürünleri satıştan çekti.
 

Aldi,mevcut geri çağırma hakkında bilgi verdi ve aşağıdaki ayrıntıları açıkladı:

Aldi Nord:
-Trader Joe’s, Pistazienkerne geröstet (Mindesthaltbarkeitsdatum: 15.09.2023) 100 gramlık paket
-Trader Joe’s, Pistazienkerne geröstet & gesalzen (Mindesthaltbarkeitsdatum: (16.09.2023), 100 gramlık paket

Aldi Süd:
-Farmer naturals Pistazienkerne-Beerenmix (Son Kullanma Tarihi:  16.08.2023 ve 19.09.2023),  100 gramlık paket
-Farmer naturals Pistazienkerne geröstet & ungesalzen  (Son Kullanma Tarihi:  14.08.2023 ve 17.09.2023), 100 gramlık paket
-Farmer Pistazienkerne geröstet & gesalzen (Son Kullanma Tarihi: : 15.08.2023 ve 17.09.2023),100 gramlık paket

 

Aldi'ye fıstığı tedarik eden tedarikçi PL FoodCom GmbH'dir. Aldi Süd ve Nord ile birlikte küf toksini tespitine anında tepki gösterdiklerini ve önlem olarak ürünü satıştan kaldırdıklarını belirtti.

Küf Toksini nedir ?

Bavyera Eyalet Sağlık ve Gıda Güvenliği Ofisi, müşteriler için olası sonuçları değerlendirirken daha fazla ayrıntıya giriyor. Ajansa göre, okratoksin A "böbreklere ve karaciğere zarar verir ve laboratuvar hayvanlarında kanserojen etkisi nedeniyle olası bir insan kanserojeni olarak sınıflandırılır."

Ayrıca “bir nörotoksindir, meyveye zarar verici etkisi vardır ve bağışıklık sistemine saldırır. Ana hedef organ böbrektir.” Devlet Dairesi, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yapılan değerlendirmelerin sağlık risklerinin henüz ayrıntılı olarak açıklığa kavuşturulmadığını gösterdiğine dikkat çekiyor.

2022/1370 sayılı AB Yönetmeliğine göre, şu anda “son tüketici için piyasaya sürülen veya bir gıda bileşeni olarak kullanılması amaçlanan”  fıstık için kilogram başına maksimum 5 µg içerik uygulanmaktadır. Bu değer aşılırsa, bir geri çağırma gerçekleşir.

HABERE YORUM KAT