Albaraka Türk de Avrupa'ya geliyor

Albaraka Türk de Avrupa'ya geliyor

Faizsiz olduğu iddia edilen bankacılık sistemini uygulayan bankalardan Kuveyt Türk'ten sonra, Albaraka Türk de Avrupa'daki Müslümanlara hitap edecek ürün çıkardı.

FRANKFURT - Faizsiz olduğu iddia edilen bir bankacılık modeli üzerinden çalışan İslami bankalardan Kuveyt Türk'ün Avrupa'da şubeler açmasının ardından, Türkiye'nin ilk katılım bankası olan Albaraka Türk de Avrupa'da yaşayan Müslümanlara özel ürün çıkardı.

Mudilere faiz değil ama kar payı dağıtan ve kredi kullananlardan da faiz değil ama kar payı alan Albaraka Türk, yeni geliştirdiği İslami dijital bankacılık uygulamasının adını 'İnsha' olarak belirledi. 

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Avrupa'da ciddi bir genç Müslüman nüfus olduğunu ancak bu kitleye hitap eden kapsamlı bir İslami bankacılık modelinin bulunmadığını dile getirdi.

Avrupa'daki Müslümanları "İnsha" ile İslami bankacılıkla tanıştıracaklarını söyleyen Utku, "İnsha ile tamamen İslami ve dijital bankacılığa Almanya'da başlayacağız ve bütün Avrupa'ya yaymayı planlıyoruz." dedi.

Söz konusu dijital bankanın reklam çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını dile getiren Utku, "Almanya'da başta Türkler olmak üzere Araplara ve diğer Müslüman halklara hizmet sunuyor olacağız." ifadesini kullandı.

Utku, şöyle devam etti:

"İnsha, ilk başta cari hesap ve para transferleriyle başlayacak. Özellikle Türkiye'ye yönelik çok uygun şartlarda para transferi yapabilecek gurbetçilerimiz. Para transferinde şu anda ciddi maliyetler var. Zaman içinde tasarruf hesapları veya tüketici kredileri konusunda da işlemlerimiz hayata geçecek. Herhangi bir şube açmayacağız. Bütün işlemler mobil olarak internet üzerinden yapılacak. Müşterinin hesap açmasından tutun da kredi talebine kadar her şey mobil olarak internet üzerinden yapılıyor olacak."

HABERE YORUM KAT