Akrep Nalan'ın mirasını kime bıraktığı ortaya çıktı

Akrep Nalan'ın mirasını kime bıraktığı ortaya çıktı

Muğla Bodrum'da hayat arkadaşı Alişan Çiçek ile yaşamını sürdüren Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın hayatını kaybetti. Akrep Nalan'ın ölümü sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü sanatçının mirasını kime bıraktığı ortaya çıktı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını yitiren ünlü sanatçı 'Akrep Nalan' lakaplı Füsun Nalan Açın'ın mirasını Nesin Vakfı'na bağışladığı öğrenildi.

Açın, Bodrum’daki evinde solunum yetmezliğinden 67 yaşında yaşamını yitirdi.

Akrep Nalan etiketi, Twitter Türkiye gündeminde ilk sıraya yükselirken, sanatçı için bir paylaşım da, 1973 yılında yazar Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı’ndan geldi.

Paylaşımda, ünlü sanatçının mal varlığını Nesin Vakfı'na bağışladığı hatırlatıldı.

Vakfın resmi hesabından yapılan paylaşımda, “Sizin için Akrep Nalan, bizim için çocuklarımızın Nalan ablası, güler yüzlü, güzel dostumuz Nalan Açın’ın vefatının üzüntüsü içindeyiz. Bizim için düşüncelerini bilmezken o meğer bizi ve yaptıklarımızı izler, takdir edermiş. Bir gün arayıp mal varlığını vakfımıza bırakmak istediğini söylediğinde çok şaşırmıştık. Ama tanıyınca hiç de şaşmamak gerektiğini kısa sürede anladık. İsmine tezat, bu kadar mütevazı, bu kadar mı cana yakın olur insan? Vefatına kadar onunla tanışan herkesin aynı cümlelerle onu övdüğüne tanık olduk. Ne büyük bir iz bırakmış insanların gönlünde. Ne büyük bir iz bıraktı gönlümüzde… Sevgiyle, dostlukla, özlemle anıyoruz… Nesin Vakfı ailesi” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT