Akrep Nalan Sezen Aksu'yu hem korudu hem de yerden yere vurdu

Akrep Nalan Sezen Aksu'yu hem korudu hem de yerden yere vurdu

Akrep Nalan, Sezen Aksu'nun 'cahil Adem ile Havva' şarkısına gelen tepkilere karşı Minik Serçe'nin yanında oldu ancak Aksu'yu, yıllar önceki 'yetmez ama evet' duruşu üzerinden yerden yere vurdu!

Bodrum'da yaşayan sanatçı Akrep Nalan, kişisel sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda 5 yıl önce yazdığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısındaki 'Cahil Adem ile Havva' şarkı sözleri nedeniyle tepki alan Sezen Aksu'ya destek verdi ancsak sitemi desteğinin önğne geçti. Akrep Nalan, Sezen Aksu'nun 2yetmez ama evet' duruşunu hatırlatarak "O günlerde evet diyordun, bugün seni lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin" dedi.

Akrep Nalan olarak tanınan Nalan Açın, 5 yıl önce yazdığı şarkı sözleri nedeniyle günlerdir gündeme oturan Sezen Aksu’ya seslendi. 

"Bugün seni o lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin”

Akrep Nalan, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda “Ah Sezen Aksu. 2010 referandumunda yüksek sesle ‘Evet’ diyeceğini ifade ederken, bizim gibi ‘Hayır’ diyenlere, ‘İki cihanda da lekelisiniz’ derken bugün seni o lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin” diye yazdı

Akrep Nalan bu paylaşımın ardından Twitter'da TT oldu. 


Ne olmuştu?

 Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri sosyal medyada hem çok büyük tepki hem de destek topladı. Ankara'da Mikail Yılmaz isimli bir avukat ile beraberindeki bir grup ise Aksu hakkında, "dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sezen Aksu'nun 2017'de çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısındaki 'Cahil Adem ile Havva' sözünün ardından sosyal medya ikiye bölündü, Twitter'da Trend Topic (TT) olan Sezen Aksu'ya hem eleştiri hem de destek yağıyor. Ankara'da şarkıcı Sezen Aksu hakkında, “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik sözleri nedeniyle 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulunulmuştu. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı da Sezen Aksu'nun hakkında suç duyurusunda bulunulan şarkısıyla ilgili açıklama yapmıştı.

MÜYOBİR'den de açıklama geldi
'Cahil Adem ile Havva' şarkı sözleriyle günlerdir gündemde olan Sezen Aksu'ya yönelik sosyal medyada yer alan tepkilere Müzik Yorumcuları Meslek Birliği MÜYORBİR'den destek geldi. Sezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısında geçen 'Cahil Adem ile Havva' sözüne yönelik gündemden düşmeyen tartışmanın "anlamsız ve yapay bir gerginlik" olduğunu söyleyen MÜYORBİR, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sanat ve sanatçıdan yana tavır koymasını bekliyoruz" dedi.

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu, Sezen Aksu'nun 5 yıl önceki şarkısı nedeniyle hedef alınması ve hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili olarak "Sezen Aksu kültürel mirasımızdır" açıklaması yaptı. 


MÜYORBİR ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sanat ve sanatçıdan yana tavır koymasını beklediklerini söyledi.

İşte o açıklama:
"Bizler, Anadolu'nun binbir rengiyle, şarkısıyla, türküsüyle, dansıyla, folkloruyla doğan, büyüyen, yaşlanan insanlarız. Kadim uygarlıklar beşiği yurdumuzun kültürel mozaiklerini oluşturan sesleriz, nefesleriz. Unutmayalım ki bu coğrafyanın bize öğrettiği en güzel, insani duygu "hoşgörü"dür.

"Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Yunus Emre'nin torunlarıyız hepimiz. "Kim olursan ol yine gel" diyen Mevlana'nın felsefesini taşımaktan gurur duyan, bir lokma bir hırka sözünü içselleştirmiş, zamanımızın dervişleriyiz. Yüzlerce yıl öncesinden "Kimsenin ayıbını arama, kendi ayıbını görür ol" dememiş mi Hacı Bektaş Veli...


"Burası Anadolu... Ne mutlu bizlere ki bu topraklarda doğmuşuz. Binlerce yıl peygamberlere ev sahipliği yapmış, her türlü inanca saygı göstermiş, dil, din, ırk, mezhep farklılığından beslenmiş bir kültürün mirasçılarıyız.

"Ne oldu bize? Gerçekten de ne oldu? Acımıza, aşkımıza, sevincimize, mutluluğumuza ortak olan şarkıları yazan, onları söyleyen, aynı dönemde yaşamaktan dolayı çok şanslı olduğumuz sanatçılara bu hoyratça tavır niye? Onlar ki bizim hislerimizin tercümanı değiller mi? Sahnede hayranlıkla izlediğimiz, şarkılarını ezbere bildiğimiz bu özel ruhları nasıl da bu kadar kolay kırabiliyoruz anlamak mümkün değil."Kimsenin ezanı susturmak, bayrağı indirmek gibi bir niyeti yok. Ama bu argümandan beslenen, ortamı geren, okumayan, dinlemeyen, kendi gibi düşünmeyen herkesi ötekileştiren, "katli vacip" gören bir kesim var. Ne yazık ki bu kesimin peşinden giden kurumlar ve siyasiler de...


"Sezen Aksu sadece bir besteci ve yorumcu değil, aynı zamanda bu ülkenin kültür mirasıdır da. Onu korumamız, kollamamız, daha güzel şarkılar üretebilmesi için gereken atmosferi yaratmamız gerekirken ona reva görülenlere bakın."'Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey'" derken şair, bu yaşadıklarımızı nasıl açıklayacağız bu dünyayı kendilerinden emanet aldığımız çocuklarımıza..."'Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey'" derken şair, bu yaşadıklarımızı nasıl açıklayacağız bu dünyayı kendilerinden emanet aldığımız çocuklarımıza...
 

HABERE YORUM KAT