Akdeniz kargo gemisi kurtarmıştı: 27 göçmen sivil toplum kuruluşunun gemisine aktarıldı

Akdeniz kargo gemisi kurtarmıştı: 27 göçmen sivil toplum kuruluşunun gemisine aktarıldı

Kaçak 27 göçmenin güvenli liman bekleyişi, sivil toplum kuruluşunun gemisinde devam edecek

İtalyan sivil toplum kuruluşu Mediterranea Saving Humans, bir aydan fazladır “Maersk Etienne”adlı yük gemisinde güvenli liman bekleyişini sürdüren 27 göçmeni “Mare Jonio” adlı kurtarma teknesine aldı. 

Sivil toplum kuruluşu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 38 gün önce Maersk Etienne yük gemisinin orta Akdeniz’de kurtardığı biri hamile 27 göçmenin, Mare Jonio gemisine transfer edildiğini duyurdu. Göçmenlerin güvenli liman bekleyişi, sivil toplum kuruluşunun gemisinde devam edecek.

Mediterranea Saving Humans, başka bir paylaşımında Malta başta olmak üzere Avrupa ülkelerine 27 göçmeni almaları için çağrıda bulundu ve Malta makamlarının sorumluluk kabul etmediklerini kendilerine aktardığını bildirdi. Kuruluş, Malta’nın bu hareketiyle uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ettiğini savundu. 

Danimarka bayraklı Maersk Etienne gemisi, 27 göçmeni 4 Ağustos’ta denizden kurtararak güvertesine almıştı. O tarihten bu yana bölgeye en yakın Avrupa Birliği üyesi ülke Malta başta olmak üzere bölge ülkelerine göçmenleri tahliye için çağrı yapan gemi, söz konusu ülkelerden herhangi bir yanıt alamamıştı. 

Birleşmiş Milletler ve göçle ilgili uluslararası kuruluşlar, daha önce pek çok kez kargo gemisindeki göçmenlerin güvenli bir limana çıkartılması için çağrıda bulunmuştu. 

+49 – ROMA

FOTO: AA - Arşiv

HABERE YORUM KAT