Akciğer kanseri tedavisinde yeni dönem

Akciğer kanseri tedavisinde yeni dönem

AOK Hessen, akciğer kanseri hastalarına Frankfurt Üniversitesi ile birlikte alternatif bir tedavi imkanı sunmaya başladı.

AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, „Sağlık yakınlık ister“ düşüncesi ile akciğer rahatsızlığına muzdarip olan hastalarına en uygun ve etkin tedavi imkanı sunulduğunu söyledi.

AOK-Hessen sigortalıları için çok kısa zamanda akciğer kanseri tedavisi için uygun ve özel bir tedavi sunulduğunu hatırlatan Şuözer, söz konusu tedavi sürecini şu şekilde açıkladı:

Tümör örnekleri Frankfurt Üniversitesi Hastahanesi'ni uzmanlarına gönderilerek, orada incelenir. O işlevlerden sonra uzmanlar mümkün olan en uygun ve doğru tedaviyi önerirler.

Kişiye özel tıp hizmeti ile genetiksel anlamda hatalı olan kanser hücrelerinin kusurları bu sayede keşfedilir, bu durum hastalığın gidişatını olumlu etkiler. Kanserli hücrelerin mutasyonları bilinir ve daha sonrasında hedefe yönelik kanser tedavisi önerilir. Bu tedavi metodu daha iyidir, uzun süreli sağ kalma olasılığını yükseltir. Her şeyden önemlisi önemli ölçüde daha az yan etkisi bulunmaktadır. Almanya´da uygulanan olağan bir durum değildir. Diğer bir avantaj ise; bu modern yöntemler sayesinde tüm mutasyonları tek bir örnek ile incelemeyi mümkün kılar. Bu da hastaları genellikle daha fazla örnek vermekten kurtarır. 

AOK Hessen bronş ve akciğerlerinde kötü huylu, ilerlemiş, küçük hücreli olmayan tümörlerden müzdarip sigortalılarına, bu hizmeti sunmaktadır. Yılda en az 1.500 kişiye bu tanı konulmaktadır. Bu yeni hizmet klinik veya onkoloji bölümünde meslek tecrübesi olan kurum üzerinden alınabilir.

Tümör dokusu Frankfurt Üniversite Hastahanesine gönderilir, orada incelenir ve değerlendirilir. Bu imkan sayesinde eve yakın bir ortamda tedavi alabilmeniz mümkün olur.

HABERE YORUM KAT