Ak Parti'li vekil çocuk istismarına af istedi

Ak Parti'li vekil çocuk istismarına af istedi

Yargı reformu söyleminin ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Adalet Komisyonu toplantılarına katılan Adalet Bakanı Gül milletvekillerinin önerilerini dinledi.

Muhalefet milletvekilleri özellikle düşünce suçuna yönelik talep ve önerilerini dile getirilerken Ak Parti MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise şok bir talebi dile getirdi.

BirGün’ün haberine göre Ak Parti'li Osman Nuri Gülaçar ise ‘çocuklarla evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesini’ istedi. Bakan Gül’e talebin nedenlerini anlatan Gülaçar, kamuoyunda böyle bir beklenti olduğunu öne sürdü. Ak Parti’li Gülaçar, “Kamuoyunun bizden beklentisi olarak genç yaşta evlilik yapanların artık sorunlarının bitirilmesi noktasında, özellikle sayın bakanımızdan istirhamımız bu konunun gündeme getirilip bu işin de çözülmesidir çünkü çok fazla mağdur aile söz konusu” dedi.


 
Ak Parti‘li Gülaçar’ın bu önerisine muhalefetin tepkisi ise sert oldu.
 
CHP Adalet Komisyonu üyesi Alpay Antmen “Çocuk gelin olmaz, çocuğun nitelikli cinsel istismarı olur. Kimse çocukları ve evlilik müessesini yan yana getirmeyi aklından geçirmesin” diye konuştu.

HDP Milletvekili Erdal Aydemir de çocuk istismarcılarının tahliye edilmesine karşı çıktı. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aydemir, “Böyle bir düzenlemenin kabulü mümkün değil. Herhangi bir konuda, Ak Parti tarafından bir reform hazırlığından bahsediliyorsa bilin ki eski düzenleme daha iyidir. Kurumların demokratikleşmesi, hukukileşmesi anlamında herhangi bir çalışması olmadı. Bunun yerine çocuk istismarcılarını tahliye etmek istiyorlar” dedi.

Öte yandan Ak Parti’nin son taslak düzenlemesine göre, istismara maruz bırakılan çocuğun 14 yaşını tamamlaması durumunda, istismarcı kişi o çocukla evlenirse ceza ertelenecek. Düzenlemeyle ayrıca cezanın, evliliğin beş yıl içinde son bulması durumunda yeniden uygulanması hüküm altına alınacak.

HABERE YORUM KAT