AK Partili Çamlı: "Merkel bize kur yapıyordu"

AK Partili Çamlı: "Merkel bize kur yapıyordu"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Merkel’e silah almak için yalvardıklarını belirterek “O da kur yapıyordu bize, parasıyla aldığınız halde diyordu ki ‘Veririm sana tüfeği ama şuna at, buna atma" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Kocaeli’ndeki Rizeli hemşerileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin teknoloji üretiminde geri kaldığına değinen Çamlı “Al işte, kapımızda bir tane arabamız yok. Görüyor musun Alman arabası. Benim arabam da Alman arabası. Buraya gelen arkadaşların arabaları da Alman, Fransız, İtalyan. Bir tane araba yok kapımızda ya. Şu konuşmalarımızı çeken videolar bile bizim değil. Bu elimdeki mikrofon bile benim değil. Haremimle konuştuğum bu telefon bile benim değil” diye konuştu.

 

 

Çamlı, düne kadar Angela Merkel’e (2005-2021 yılları arasında görev yapan eski Almanya Başbakanı) gidip “Bize bir iki tüfek ver de şu teröristlerle boğuşalım” diye yalvardıklarını söyleyerek, “O da kur yapıyordu bize, parasıyla aldığınız halde diyordu ki ‘Veririm sana tüfeği ama şuna at, buna atma’. Öyle değil mi?” dedi. Çamlı, şöyle devam etti:

“BMW yapmış, Mercedes yapmış; benden aldığı ilimle bilimle yaptı. Bunu söylediğimde benimle dalga geçiyorlar… İslam medeniyetinden aldığınız ilimle yaptınız. Makine, mühendislik; siz bu işlerden anlamazsınız. Bunların kökü bizde. Bizden aldınız ve yaptınız, şimdi bunlarla bize efelik yapıyorsunuz. Bunu da zulüm aracı olarak kullanıyorsunuz. Onun için küresel intifada içerisinde olmak hepimizin üzerine bir borçtur. Bir vatan, millet meselesidir.”

HABERE YORUM KAT