AK Parti Sözcüsü Çelik: Almanya silahlanıyor, bildiğimiz dünya düzeninin dikişleri sökülüyor

AK Parti Sözcüsü Çelik: Almanya silahlanıyor, bildiğimiz dünya düzeninin dikişleri sökülüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik '' Rusya-Ukrayna savaşından sonra hem Almanya silahlanıyor hem Japonya silahlanıyor. Bildiğimiz dünya düzeninin dikişleri sökülüyor.'' dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Konak ilçesindeki bir otelde düzenlenen 2023 Şehir Buluşmaları'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasıyla dünyadaki dengelerin altüst olduğunu belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı.

"Bildiğimiz dünya düzeninde iki tane sembol vardı; biri Japonya'nın diğeri de Almanya'nın silahsız olması. Rusya-Ukrayna savaşından sonra hem Almanya silahlanıyor hem Japonya silahlanıyor. Bildiğimiz dünya düzeninin dikişleri sökülüyor. Dünya artık bir türbülansın içinde ve bildiğimiz anlamda dünyadaki istikrarın devamı konusunda büyük güçlükler ortaya çıkacak. Şimdi görüyorsunuz Rusya-Ukrayna savaşından, Çin-Tayvan gerilimine, Ermenistan'ın Azerbaycan sınırına asker yığması gibi birtakım provokasyonlara kadar çok geniş bir coğrafyada istikrarsızlık var. Bütün bunun içerisinde biz ülkemizin yönetimini, ülkemizin sivil toplumunu, vatandaşlarımız arasındaki dayanışmayı sağlam tutmalıyız."

Kadın ve gençliğin gücünün Türkiye için büyük önem taşıdığını dile getiren Çelik, "Cumhurbaşkanı'mız çok önemli kadın yöneticileri atadı ve Türkiye Yüzyılı'nın simgelerinden biri haline geldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız ay-yıldızımızı en yükseğe çıkardı. Gençlerimizin ülkemizin en büyük gücü, en büyük kuvveti, en büyük kaynağı olduğunun geleceğe atılacak en büyük imzanın onlara yatırım yapmak olduğunun bilincindeyiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT