Ağustos ayından itibaren Almanya'da neler değişecek ?

Ağustos ayından itibaren Almanya'da neler değişecek ?

Ağustos ayı itibariyle Almanya'da vatandaşları bir takım değişiklikler ve yenilikler bekliyor.

Ağustos ayı itibariyle Almanya'da telif hakkı, demiryolu işçilerinin grevi, yeni kimlik kartları gibi bir çok konuda değişiklik yaşanacak.

Çocuklar için 'ikramiye'

Düşük gelirli aileler, Hartz IV, çocuk yardımı veya konut yardımı gibi yardımlara bağımlı olanlara Hükümet, çocuk başına bir defaya mahsus 100 euroluk bir ödeme ile yardım etmeyi planlıyor. Hükümet yapılacak para yardımını çocukların boş zamanları ve hobileri için kullanılması çağrısında bulundu.

Yeni kimlik kartları için parmak izi

Yeni başvurulan kimlik kartları, 2 Ağustos'tan itibaren iki parmak izi içeren bir çipe sahip olmalıdır. Parmak izi zorunluluğu artık belgeyi sahteciliğe karşı daha dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

Telif hakkı

1 Ağustos'tan itibaren telif hakkı yasası açısından çevrimiçi platformlara yeni kurallar uygulanacak. Kullanıcılar platformlarında telif hakkıyla korunan eserler yayınlarsa, çevrimiçi platformların operatörleri sorumlu tutulabilir.

Glifosat yasağı

Tartışmalı ot öldürücü glifosata artık ağustos ayından itibaren vatandaşların kendi bahçelerinde kullanılmasına izin verilmeyecek. Ürünün oyun parklarında, spor sahalarında ve parklarda kullanılması da yasa. Glifosat AB genelinde 2022'nin sonuna kadar hala onaylandığından, Avrupa yasalarına göre tamamen ulusal bir yasak mümkün değil, glifosat içeren bitki koruma ürünleri de 31 Aralık 2023'e kadar geçiş dönemi boyunca onaylanmaya devam edecek.
 

Okula dönüş

Almanya'nın bazı bölgelerinde yeni öğretim yılı ağustos ayında başlıyor. Mecklenburg-Batı Pomeranya ve Schleswig-Holstein'da öğrenciler 2 Ağustos'tan itibaren okullara geri dönecekler.

Demiryolunda gecikme ve arızalanmalar

9 Ağustos'tan itibaren demiryolunda gecikmeler ve arızalar olabilir. Alman tren sürücüleri sendikası (GDL) grev ilan etti ve Deutsche Bahn çalışanları için yüzde 3,2'lik bir ücret artışı çağrısında bulundu.

Artı49 Haber Merkezi



 

HABERE YORUM KAT