AfD’li Winterstein'ın o pozu Almanya’yı karıştırdı! Tepki yağıyor...

AfD’li Winterstein'ın o pozu Almanya’yı karıştırdı! Tepki yağıyor...

Sonneberg Bölge Meclisi AfD milletvekili Holger Winterstein’ın başkent Berlin’deki Holokost anıtının üzerine çıkıp kollarını iki yana açıp gülerken çektirdiği fotoğraf, Almanya’da ortalığı karıştırdı.

Winterstein’ın, “Aşağıdakilere yollarını gösterdik, dolandırmadan, hak ettikleri cehennemden Nirvana’ya” diye hakaret içeren sözlerle fotoğrafı paylaşması kısa sürede tepki topladı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, sosyal medyada büyük tepki çeken fotoğrafı ‘tiksindirici’ ve ‘utanç verici’ olarak nitelendirdi. Lauterbach, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “Ne kadar iğrenç. Özellikle parlamento için bir utanç.”

Eleştiriler üzerine MDR televizyonuna konuşan Winterstein, “Eylemin arkasında siyasi bir açıklama yok, kendiliğinden oldu. Bu gerçekten benim aptallığımdı” dedi. Winterstein, fotoğraf hakkında bu kadar çok konuşulmasını da kendisinin AfD’de olmasına bağladı. Yine de ‘fotoğraftan etkilenenler açısından gerçekten üzgün olduğunu’ söyleyerek fotoğrafı profilinden kaldırdı. AfD Thüringen’in Twitter üzerinden yapılan açıklamada ise “Üyenin davranışı kabul edilemez. Konuyu kendi içimizde inceleyeceğiz ve gerekli yaptırımları uygulayacağız” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Hürriyet Avrupa- Hülya SANCAK 
Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT