AfD'de art arda ölümler: 7. aday da hayatını kaybetti
Kuzey Ren-Vestfalya’da 14 Eylül’de yapılacak yerel seçimler öncesinde, aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinde bir aday daha hayatını kaybetti. Böylece partide seçim sürecinde yaşamını yitiren adayların sayısı 7'ye yükseldi.
Hayatını kaybeden kişi, Remscheid’in Kremenholl mahallesinden doğrudan aday gösterilen Hans-Joachim Kind oldu. Partiden yapılan açıklamada, Kind’in uzun süredir devam eden bir hastalık nedeniyle doğal yollardan hayatını kaybettiği bildirildi. AfD yetkilileri, ölümün ardından herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığını vurguladı.
Arka arkaya gelen ölümler dikkat çekiyor
Bu son ölüm vakasıyla birlikte, AfD'den 7 aday hayatını kaybetmiş oldu. Daha önce ölen altı adaydan dördü doğrudan, ikisi ise yedek listeden adaylardı.
Partinin NRW teşkilat başkan yardımcısı Kay Gottschalk, tüm bu vakaların bireysel ve doğal nedenlere dayandığını, ancak sürecin dikkatle takip edildiğini ifade etti.
Yerel seçimler öncesi kriz büyüyor: AfD’de 2 ölüm daha
Diğer partilerde de ölümler yaşandı
Yerel seçim sürecinde yalnızca AfD değil, diğer partiler de benzer kayıplar yaşadı. Yeşiller Partisi’nin Hellenthal’daki adayı Karl Reger ile SPD’nin Bad Münstereifel adayı Eleonore Jüssen de yaşamını yitiren isimler arasında.
Seçim yetkilileri, toplamda 16 adayın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu adaylar arasında AfD’nin yanı sıra SPD, Yeşiller, FDP, Tierschutzpartei ve bağımsız gruplardan temsilciler bulunuyor.
Seçim süreci yeniden düzenleniyor
Hayatını kaybeden adayların yerine yenilerinin belirlenmesi gerekiyor. Bu durum, oy pusulalarının yeniden basılmasını zorunlu kılıyor.
Özellikle mektupla oy kullanmak isteyen seçmenlerin eski pusulaları geçersiz sayılacak ve yeniden oy kullanmaları gerekecek.
ARTI49