AfD bu defa da AB'yi hedef aldı: ''Sabrımız tükendi...''

AfD bu defa da AB'yi hedef aldı: ''Sabrımız tükendi...''

Almanya'da son zamanlarda anketlerde yükselişe geçen sağcı AfD, Avrupa Birliği'nin kontrollü bir şekilde feshedilmesi çağrısında bulundu.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt'in aktardığına göre, sağcı Alman partisi Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD), Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi partinin taslak programında, Avrupa Birliği'nin kontrollü bir şekilde sonlandırılması çağrısında bulundu.

Partinin taslak raporunda "AB'ye karşı sabrımız tükendi. Bu nedenle AB'nin düzenli bir şekilde feshedilmesini ve yerine yeni bir Avrupa ekonomik çıkar topluluğunun, Avrupa uluslarının birliğinin kurulmasını istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Raporun yazarları, AB ve onun küreselleşmeci elitlerinin, "Avrupa topluluğunun kurucu babalarının orijinal fikirlerinden uzun süre uzaklaşarak Avrupa Birliği'ni demokratik olmayan bir yapıya dönüştürdüğünü, artan şiddeti cezbettiğini ve kontrol edilemez bir bürokrasi tarafından yönetildiğini" söyledi.

AfD'nin, "Avrupa Parlamentosu'nun feshedilmesini sağlamak ve ulusal egemenliğin AB lehine daha fazla kısıtlanmasına karşı çıkmak istediği" ifade edildi.

Raporun yazarları, "Almanya'nın birleşme yerine oluşturulan yeni Avrupa topluluğuna katılma kararını sadece ulusal bir referandumla alması gerektiğini" belirtiyor.

Taslak raporu hazırlayan partinin federal komisyonunda, parti liderleri Alice Weidel ve Tino Krupalla da dahil olmak üzere diğer üyeler yer alıyor. Taslak raporun oylamasının Temmuz ayının sonunda Magdeburg'da düzenlenecek olan parti kongresinde gerçekleştirileceği bildirildi.


HABERE YORUM KAT