Adını açıklamadı ama Artı49 iz sürdü: Özgür Özel’in A Takımı’ndaki Tümamiral kim

Adını açıklamadı ama Artı49 iz sürdü: Özgür Özel’in A Takımı’ndaki Tümamiral kim

CHP Genel Başkanlığına aday olan Özgür Özel, katıldığı canlı yayında birlikte hareket edeceği isimleri açıkladı. Ekibindeki 3 ismi duyuran Özel'in "Milli savunmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olacak" diyerek açıkladığı "emekli tümamiral" dikkat çekti

CHP'de en hareketli dönemlerden bir tanesi yaşanırken şimdi gözler, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak 38. Olağan Kurultay'a çevrildi. CHP Genel Başkanlığına aday olan Özgür Özel ise Sözcü TV'de katıldığı programda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Özel, değişim için kimlerle hareket edeceğini açıkladı.

Özgür Özel "Şunu söyleyeyim; milli savunma politikalarını bomboş bıraktı ya parti yıllardır, bir emekli tümamiral milli savunmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olacak. ve bu meseleleri, illa birinin peşine takılarak bunların konuşulmadığını, sosyal demokrat bir çizgiden milli savunma meselelerine bakabildiğimizi göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in açıklamasından sonra A Takımı’ndaki "emekli tümamiral" merak konusu oldu.

CHP kulislerinde "emekli tümamiral" denilince akla gelen ilk isim CHP’ye yakınlığıyla bilinen Türker Ertürk oldu. Ancak Ertürk Tümamiral değil Tuğamiral… Ayrıca, Özgür Özel’in bu mesajından sonra Türker Ertürk, sosyal medya hesabından “koltuk” başlıklı Özgür Özel’i eleştiren bir video yayınladı.

Bir başka konuşulan isim, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk… Kutluk FETÖ’nün kumpaslarında hedef olmuştu. Ancak Kutluk’u da kısa süre önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etmişti. Bu bakımdan bu isim de güçlü adaylar arasında görülmedi.

Gelelim, CHP kulislerinin yoğunlaştığı isme; emekli Tümamiral Cem Gürdeniz…

Cem Gürdeniz, siyaset sahnesinde askeri görüşlerine ve milli savunma tezlerine en çok değer verilen komutanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Cem Gürdeniz, Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın olduğu söylenen Halk TV’ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında çıkmıştı. Gürdeniz bir süredir sık sık Halk TV ekranlarında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum