Acun Ilıcalı 'hayalim' diyerek yeni planını duyurdu

Acun Ilıcalı 'hayalim' diyerek yeni planını duyurdu

Acun Ilıcalı, sahibi olduğu Hull City'nin stadyumunun kapasitesini artırmak ve yanına akademi kurmak istediğini söyledi. Ilıcalı, "En büyük hayalim" dedi.

İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, kulübün stadyumu olan MKM Stadyumu'nun yanına akademi kurmak ve stadyum kapasitesini arttırmak istiyor.

Sporx'de yer alan habere göre, Acun Ilıcalı ve kulübün başkanvekili Tan Kesler'in, bu doğrultuda belediye meclisi ile görüşme halinde olduğu ve görüşmelerin olumlu devam ettiği belirtildi.

Acun Ilıcalı ise akademi projesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Stadyum bizim için elbette çok önemli. Dolu olduğunda harika bir atmosfer oluyor. Bence 20 yıl önce stadyumu yapanlar çok akıllı insanlardı. Bazı stadyumların içi 30 bin kişilik olabilir ve boş hissedilir ama bizim stadyumumuz zekice inşa edildi. Bana sorarsanız, stadyum Hull City'yi alma nedenlerimden biri" dedi.

Kulübü satın aldığı sırada yaptığı görüşmede stadyumun kendisini etkilediğini söyleyen başarılı iş insanı, "Ehab ile ilk görüşmemiz stadyumdaki başkan suitindeydi. Stadyumda kimse olmadan bu kadar iyi bir atmosfer olması beni şaşırttı. Bu yüzden içinde taraftarlarla nasıl olacağını hayal ettim" diye konuştu.

Ehab'ın görüşmede kendisini kendisini etkilediğini aktaran Ilıcalı, "Ehab'ın zeki bir adam olduğunu düşünüyorum. Toplantıyı böyle bir yerde yapmak beni gerçekten etkiledi. Umarım gelecekte burada birçok zafer kazanabiliriz. Aydınlatma sistemi bile en son teknoloji. Bunu en son teknolojide yaptıkları için Allam ailesine teşekkürler" ifadelerini kullandı.

MKM Stadyumu'nun, Championship ekiplerinin stadyumları arasında en iyisi olduğunu dile getiren Acun Ilıcalı, "Championship'i dolaştığımda, stadyumumuzun kalitesini ligin en iyilerinden biri olarak görüyorum. Bazı stadyumlar görüyorum ve sahip olduklarımız için Allah'a şükrediyorum. Bazen stadyumlar 15 yıllık olabilir ama 40 yıllık görünebilir ama bizim stadyumumuz 20 yıllık olmasına rağmen 8 ile 10 yıllık arasında görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"ÇOK FAZLA TOPLANTI YAPIYORUZ"

"Taraftarlarımızın stadyuma baktıklarını söylemeliyim, bu yüzden hala yeni görünüyor." diyen Acun Ilıcalı, stadyum kapasitesinin arttırılması ve kurulacak yeni akademi için belediye meclisi ile yapılan görüşmelere ilişkin, "Stadyumun kirasını uzatmak istiyoruz. Stadyumun etrafındaki alanı kulübün ve şehrin iyiliği için kullanmak istiyoruz. Onlarla çok fazla toplantı yapıyoruz. Sanırım bazı fikirlerle geri gelecekler." yorumunda bulundu.

Stadyum çevresi için gelecek iyi fikirleri destekleyeceğini söyleyen başarılı iş insanı, "Belediye meclisi bizi her zaman destekliyor. Çünkü Hull City'yi seviyorlar. Ne yaparsak yapalım, kulübün ve şehrin iyiliği için aynı taraftayız" şeklinde görüş belirtti.

"Neden genç oyuncuların ve stadyumun etrafındaki tüm personelin, ilham alabilmeleri için A Takıma yakın antrenman yapmalarını sağlamıyoruz" sözlerini kullanan Acun Ilıcalı, "Tüm futbol dünyamızın MKM Stadyumu'nun çevresinde olmasını istiyoruz. Ancak bu aşamada ne yapılabileceğinden veya yapılamayacağından emin değilim. Bu yüzden zamana ihtiyacımız var" dedi.

Kapasite arttırılmasına yönelik soru karşısında ise Acun Ilıcalı, "Neden olmasın? Bir şansımız varsa, bu benim hayalim. Umarım bir gün taraftarlar stadyumun kapasitesini arttırmamız için gelir ve bizim için bu iyi bir gün olur. Kapasiteyi arttırmak için çalışan işçilerden biri bile olabilirim, umarım yakın zamanda bunu yaparız" diye konuştu.

"Daha fazla ayrıntı almak için taraftarların düşüncelerine ihtiyacımız var" sözlerini kullanan 53 yaşındaki iş insanı, "Stadyumda bazı onarımlar yapmak iyi fikir ancak yine de belediye meclisi ile yatırım yapabilmemiz için stadyumun kira sözleşmesini uzatmamız gerekiyor" şeklinde görüş belirtti.

Stadyum için gelen fikirler arasında müze ve yapılacak bir heykel düşüncesi yer alırken, Acun Ilıcalı, bu öneriler için, "Bu taraftarlardan gelen çok iyi bir fikir. Üzerinde çalışıyoruz. Antalya'da taraftarlarla yaptığım sohbetler çok etkili oldu" yorumunda bulundu.

"Hull City çok önemli bir kulüp. Neden çocuklarımıza ve ziyaretçilerimize futbolda ve toplumda ne kadar önemli bir kurum olduğunu gösterecek bir şeyler olmasın?" sözlerini kullanan Acun Ilıcalı, "Taraftarlarımızı rahatlatmak ve stadyuma gelmelerini kolaylaştırmak için yeni yollar bulmaya çalışıyoruz. Bazı fikirlerim var. Yakın yerlerden bazı taraftarları ücretiz ulaşımla stadyuma getirmek gibi. Çocuklarıyla birlikte maç gününün tadını çıkarabilmeleri için, taraftarları buraya daha kolay getirebilmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Hull City'nin iç sahada oynadığı son maç olan Sunderland karşılaşmasında stadyuma 18 binden fazla taraftar geldiği, Boxing Day günündeki Blackpool maçında da benzer bir taraftar beklendiği hatırlatılırken Acun Ilıcalı, "Bana sorarsanız ilk yapmamız gereken şey stadyumu tam kapasite doldurmak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT