Açlıktan tanınmaz hale gelmişlerdi! Almanya'da 17 kişinin yaşamını yitirdiği yaşlılar yurduna soruşturma

Açlıktan tanınmaz hale gelmişlerdi! Almanya'da 17 kişinin yaşamını yitirdiği yaşlılar yurduna soruşturma

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki sayfiye yeri Schliersee kasabasında bulunan ve ilk pandemi döneminde çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği yaşlılar yurdu hakkında soruşturma başlatıldı.

Münih ceza savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında geçen mayıs ayında yaşamını yitirenlerin ölüm nedenini araştırmak üzere iki kişinin cesedinin otopsi amaçlı mezardan çıkarıldığı belirtildi.

''AÇLIKTAN TANINMAZ HALE GELMİŞLERDİ''

Bavyera Devlet Televizyonu’na konuşan bölge sağlık dairesinden eski bir yetkili ise söz konusu yaşlılar yurdunda kısa süre içerisinde 17 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ölüm nedeninin aşırı şüpheli olduğunu söyledi. Aynı yetkili durumdan haber aldıklarında yöneticileri hakkında soruşturma açılan yurdun diğer sakinlerini son derece kötü durumda bulduklarını, 88 yaşlı insanın açlıktan tanınamaz hale gelmiş olduklarını vurgulayarak, her yerin pislik içinde ve insanların konuşamaz halde olduklarını dile getirdi.

''ASKERİ BİRLİK SEFERBER OLDU''

Geçen nisan mayıs aylarında koronavirüs nedeniyle ölümlerin ortaya çıkması üzerine yurtta sıkı inceleme başlatıldığını kaydeden sağlık yetkilileri, çok kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak üzere bölgede konuşlu askeri birliğin seferber olduğunu söyledi. İtalya kökenli bir şirket tarafından işletildiği belirtilen yaşlılar yurdunun, halen faal olduğu vurgulanarak, neden şimdiye kadar kapatılmadığı ayrıca tartışma konusu oldu.

KAYNAK: HÜRRİYET- ALİ MERCİMEK

HABERE YORUM KAT