Aç kalan köpekler sahiplerinin bedenini yemeye başladı
Bornheim'da yalnız yaşayan bir kişinin evine giren ekipler, hem insanı hem de hayvanları ilgilendiren ağır bir tabloyla karşılaştı. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Bornheim'da uzun süredir haber alınamayan kişinin evine yapılan müdahalede, ev sahibinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Evde bulunan 19 köpeğin ise günlerce yiyecek ve suya ulaşamadığı tespit edildi.
Açlıkla mücadele eden köpeklerden bazılarının, çaresizlik nedeniyle hayatını kaybeden sahiplerinin bedenini yemeye başladığı bildirildi.

Evde 19 köpek bulundu
Mahalle sakinlerinin, komşularını birkaç gündür görememeleri üzerine cumartesi günü itfaiyeye haber verdiği öğrenildi. Olay yerine gelen ekipler, yaşamını yitiren kişinin çok sayıda köpek besleyen bir hayvan istifçisi olduğunu değerlendirdi. Bakımsız durumdaki müstakil evin içinde, cesedin çevresinde dolaşan toplam 19 köpek bulundu.
"Team für Tiere Köln" Derneği Başkanı Jordan Wieland, olay yerine ulaştıklarında polis, itfaiye ve zabıta ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Karşılaştığımız manzarayı kelimelerle anlatmak çok zor. İlk anda birkaç köpek olduğunu düşündük ancak evde toplam 19 köpek vardı. Hayvanların durumu son derece kötüydü. Bazıları açlıktan o kadar bitkin düşmüştü ki, yaşamını yitiren sahiplerini yemeye başlamışlardı" dedi.
Evin durumu dehşet vericiydi
Kurtarma ekipleri, evin her tarafının köpek dışkısıyla kaplı olduğunu, bir yatağın hayvanlar tarafından parçalandığını belirledi. Bazı köpeklerin taşıma kafeslerine kapatıldığı, bu hayvanların yiyecek ve su olmadan bekletildiği aktarıldı. Kafeslerden birinde bulunan dişi köpeğin ise burada dört yavru dünyaya getirdiği tespit edildi.
Jordan Wieland, "Koku, koşullar ve gördüğümüz görüntüler uzun süre hafızamızdan silinmeyecek" ifadelerini kullandı.
Komşuların aktardığı bilgilere göre, evin yaşamını yitiren kişinin ölümünden önce de oldukça kötü durumda olduğu belirtildi. Hayvan kurtarma ekibi, kişinin yaklaşık bir buçuk gündür evde ölü halde bulunduğunu değerlendirdi.
Köpekler barınaklara götürüldü
Kurtarılan melez köpekler farklı hayvan barınaklarına gönderildi. Burada bakım ve tedavileri sürdürülen hayvanların, sağlık durumlarının uygun hale gelmesinin ardından yeni sahiplerine sahiplendirilmesi planlanıyor.
Fotoğraf: Instagram / @team_fuer_tiere_koeln